Özgür Özel Uğur Mumcu’nun faillerini hatırlattı: Gün gelecek o tuğlayı çekeceğiz hepsi altında kalacak

Yayın tarihi: 24 Ocak 2024 Çarşamba 1:58 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2024 Çarşamba 2:23 pm

CHP Genel Başkanı Özgür Özel 31 yıl önce bombalı saldırıyla suikasta kurban giden Türkiye’nin cesur kalemi Uğur Mumcu‘nun anma törenin de konuştu.

Türkiye’nin aydın kalemi gazeteci Uğur Mumcu katledilişinin 31. yılında saldırıya uğradığı yerde anıldı. Anma törenine katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Uğur Mumcu için mum yakarak karanfil bıraktı. Tören sonrası açıklamalarda bulunan Özel Uğur Mumcu’nun faillerinin kim olduğu ortaya çıkarılmazsa bu ülkedeki namuslu dürüst Atatürkçü insanlar rahat edemeyeceğini söyledi.

Özgür Özel yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Bugün 24 Ocak 31 yıl önce tam burada patlayan bir bomba Türkiye’de tahrip gücüyle Cumhuriyet’in değerlerine saldırdı. Bizi biz yapan değerlere saldırdı. O değerlerin en cesur savunucusunun bedenini paramparça etti. Ancak o beden bu ülkenin sınırları içindeki her yere savrulurken her yere kendi direncini kendi mücadele azmini ve kendi aydınlanma ışığını taşıdı. Uğur Mumcu 31 yıldır karanlığa karşı yanan bir mumdur. Karanlığa karşı yanan bir mumdur. Bu katliamın gerçek failleri ortaya çıkarılmadı. Aslında bu cinayet işlenmeden önce failleri ortada olan cinayettir.

Uğur Mumcu kitabında kimi yazıyorsa failler onlardır Papa, Mafya Ağca kitabında devlet mafya ilişkilerini ve yurt dışı bağlantılarını nasıl yazıyorsa fail onlardır. Uğur Mumcu’nun mücadele ettiği devlet içine sızan tarikatlar failin ta kendisidir. 31 yıldır bu cinayeti işleyenlerin ortaya çıkarılması bekleniyor ama birileri diyor ki bir tuğla çekersek bütün duvar yıkılır hepimiz altında kalırız. Gün gelecek o tuğlayı çekeceğiz hepsi altında kalacak ve bu ülke o günden sonra rahat edecek.  Onlar altında kalmadan bu ülkedeki namuslu dürüst Atatürkçü insanlar rahat edemez.

Bir pazar sabahıydı… Uğur Mumcu’suz 31 yıl!

Kaynak: TELE1