Oy pusulası kurasında birinci sırayı çeken AKP’den ilk yorum

Yayın tarihi: 27 Ocak 2024 Cumartesi 4:52 pm - Güncelleme: 27 Ocak 2024 Cumartesi 4:52 pm

Oy pusulaları için yapılan 35 parti arasındaki kurada ilk sırayı çeken AKP’den konuya dair ilk açıklama geldi.

AKP’nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel,  YSK Başkanlığında 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi’ne katılacak siyasi partilerin oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Partisinin oy pusulasında 1. sırada yer aldığını anımsatan Özel, “Oy pusulasındaki birinci sıranın, seçmenin kolayca bulması anlamında bir önemi olabilir ama en önemlisi vatandaşın gönlünde, kalbinde birinci sıra olabilmek. Biz orada da olduğumuza inanıyoruz. Onu inşallah oy pusulalarına da yansıtırsak güzel bir neticede sonuçlandıracağız” diye konuştu.

Yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri için oy kullanılacağını aktaran Özel, her siyasi partinin bütün bölgelerde seçime katılmayabileceği için sıralamanın değişebileceğini, sadece ilk sıradaki ve son sıradaki partilerin yerlerinin değişmeyeceğini belirtti.

DEVA’DAN ‘HİLE’ İMASI

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin ise AKP pusulasının birinci sırada yer almasını eleştirdi, hile imasında bulundu. Şahin X hesabından şunları yazdı.

“YSK’da tüm siyasi partilerin temsilcilerinin kürsünün önünde herkesin gözünün önündeki fanustan çekiliş yapmasına rağmen, Ak Parti temsilcisinin kürsünün ardında bulunduğu yere fanusun götürülmesi ve kura çekilmesi sonrası topun görevliye teslim edilmesi sizce uygun mu?”

Partilerin oy pusulasındaki yerleri belli oldu! AKP birinci sırada

AKP oy pusulasında birinci sırayı çekmişti! DEVA’dan ‘hile’ iması

Özgür Özel AKP’ye geçen Hatipoğlu’na yüklendi, Yılmaz Büyükerşen’in yeni görevini açıkladı

Kaynak: TELE1