Oy kullanmayan yurttaşlara peş peşe çağrı! “Oyunu kullan geleceğine sahip çık”

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2023 Pazar 4:12 pm - Güncelleme: 28 Mayıs 2023 Pazar 4:12 pm

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için oy kullanma işlemi saat 17.00’de sona erecek. Sandıkların kapanmasına 1 saatten az bir süre kala muhalefet siyasetçileri yurttaşlara bir kez daha çağrı yaptı. Siyasetçiler, henüz oy kullanmayan vatandaşları oy kullanmaya davet etti.

Türkiye’nin kaderinin belirleneceği Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için oy kullanma işlemi devam ediyor. Yurttaşların oy vermek için 1 saatten az bir süre kalırken siyasetçiler sosyal medya üzerinden seçmenlere peş peşe çağrı yaptı. Bir oyun dahi önemli olduğunu vurgulayan siyasetçiler, henüz oy kullanmayan seçmenlere “Sandığa gidin” diye seslendi.

Türkiye sandık başında! İşte dakika dakika gelişmeler

İşte o mesajlar:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: “Sandığa gitmeyen kalmasın! Senin oyun her şeyi değiştirebilir. Oyunu kullan, geleceğine sahip çık. Kullanacağımız her oy, karanlığa karşı bir ışık olacak. Haydi sandığa”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi: “Çocuklarımızın geleceği için; senin oyun, onun boyunu aşacak! Sandıkların kapanmasına az bir süre kaldı. Oyunu kullanmayan tüm vatandaşlarımızın sandığa katılımı önemlidir.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı: “Oy kullandıktan sonra sayıma nezaret etmek yasal haktır. Tüm vatandaşlarımızı saat 17:00’den sonra okullara giderek sandığına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Birlikte başaracağız!”

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz: “Saygıdeğer dostlarım, az bir süre kaldı; lütfen sandığa gidin ve vatandaşlık görevinizi yerine getirin.!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: “Sevgili vatandaşlar, oy kullanmanın bitmesine az bir süre kaldı. Değişim çok yakın. 1 oy demeyin!
1 oy çok şeyi değiştirir! Değişimde sizin de katkınız olsun. UNUTMA!! %50 + 1 sen olabilirsin!”

Demokrat Parti Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy: “Hatay’dan az önce haber geldi, 72 yaşında bir vatandaşımız oy kullanmak isteyen engelli bir vatandaşımızı tanımamasına rağmen İskenderun’dan kendi arabasıyla Samandağ’a götürmek için yola çıkmış… Bugün vatanımızın bize çok ihtiyacı var, lütfen sandığa gidin ve OY KULLANIN!”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: “Sandığa gidin, oyunuzu kullanın! Eminim ki yarınlar bugünlerden güzel olacak.”

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: “Benim güzel memleketimin güzel insanları, sizlere son bir çağrıda bulunmak istiyorum: Sandıkların kapanmasına 1 saat 15 dakika kaldı. Lütfen sandığa gidin, oyunuzu kullanın ve sayım sırasında iradenize sahip çıkın. Vatanını seven, yarınını düşünen sandığa gelsin!”

CHP’li Eren Erdem: “Lütfen oyunuzu kullanın. Sandığa gidenler, 17:00 itibariyle sandığınızın başında olun lütfen.”

İYİ Partili İbrahim Özkan: “Sizin için 450 km yürüyen adam için 450 metre yürüyüp sandığa gidin son 90 dakika”