Onama kararından sonra Can Atalay’dan ilk mesaj: Yeni bir yolculuğa başlıyoruz!

Yayın tarihi: 30 Eylül 2023 Cumartesi 12:05 am - Güncelleme: 30 Eylül 2023 Cumartesi 12:05 am

Yargıtay tarafından Gezi Direnişi davasından verilen  cezası onanan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, “Biten değil, yeni başlayan bir yolculuğa başlıyoruz hep beraber” dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Gezi Parkı direnişi ilgili davada, 25 Nisan 2022’de verdiği karara ilişkin temyiz incelemesini tamamladı. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 8 sanıklı Gezi Parkı Direnişi davasında, Osman Kavala’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis ile Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku’ya verilen 18’er yıl hapis cezalarını onadı. Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ayşe Mücella Yapıcı hakkında verilen 18’er yıl hapis cezaları ise Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından bozuldu. Daire, mahkumiyet hükümlerini bozduğu sanıklar Yapıcı ile Altınay’ın adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesini kararlaştırdı.

Gezi Direnişi davasında Yargıtay kararını verdi! Osman Kavala ve Can Atalay’a verilen cezalar onandı

Onama kararının ardından Can Atalay avukatı aracılığı ile bir açıklama yaptı. Can Atalay’ın Avukatı Özgür Urfa Hatay’da yayın yapan HRT kanalında Can Atalay’ın mesajını okudu.

Can Atalay’ın mesajı şöyle:

“Adaletsizlik her şeyi çürütür. Adaletsizlik devleti çürütür deniyor; doğrudur. Ancak adaletsizlik sadece devleti değil toplumu da çürütür. Türkiye derin bir adaletsizlik krizi yaşıyor. Tüm Hataylıların ve deprem bölgesini 6 Şubat’ta yaşadığı kayıplar ve yıkım da, aradan geçen bunca zaman içinde olanlar da sadece ekonomik krizin değil bir adaletsizlik krizinin sonucudur. Bizim davamız var; bu, ‘depremde yitirdiklerimizin sorumluları adil yargılansın’ davamızın peşini bırakmayacağız. Bizim davamız var. Hatay’ın kendine yaraşır bir yeniden inşasının hakça olmasını sonuna kadar takip edeceğiz. Bizim davamız bir bütün olarak memlekete sahip çıkma, eşitliğe, özgürlüğe, adalete ulaşma davasının ucunu hiç bırakmayacağız. Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için. Biten değil, yeni başlayan bir yolculuğa başlıyoruz hep beraber.”