GSB Burs ve öğrenim kredisi ödemeleri başladı

Yayın tarihi: 6 Nisan 2023 Perşembe 10:47 am - Güncelleme: 6 Nisan 2023 Perşembe 10:57 am

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Nisan ayı GSB burs ve öğrenim kredisi ödemelerinin başladığını duyurdu. Peki KYK bursu arttı mı, burslara zam mı geldi? 2023 KYK lisans bursu ne kadar?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada nisan ayı bur ve öğrenim kredisi ödemelerinin başladığını belirtti. Bakan Kasapoğlu, “Sevgili gençler, Nisan ayı GSB burs ve öğrenim kredileriniz hesaplarınıza yatırılmaya başlandı. İyi ve sağlıklı günlerde harcamanız dileğiyle.” ifadelerini kullandı.

KYK BURS VE ÖĞRENİM KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 6 Nisan 2023 tarihi itibarıyla GSB burs ve kredi ödemelerinin öğrencilerin hesaplarına yatmaya başladığını bildirdi. Bakan Kasapoğlu, 6-10 Nisan tarihleri arasında TC kimlik numarasının son numarasına göre ödemelerin yapılacağını ifade etti.

KYK BURSLARI TC NUMARASININ SON RAKAMINA GÖRE ZAMAN ÖDENECEK

TC Kimlik numarasının sonu “0” olanlar 6 Nisan, “2” olanlar 7 Nisan, “4” olanlar 8 Nisan, “6” olanlar 9 Nisan, “8” olanlar 10 Nisan’da ödemelerini alabilecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, “Sevgili gençler, Nisan ayı GSB burs ve öğrenim kredileriniz hesaplarınıza yatırılmaya başlandı. İyi ve sağlıklı günlerde harcamanız dileğiyle. GSB her anında hep yanında” ifadelerini kullandı.

KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

KYK Lisans Kredisi/Bursu: 1250 TL
KYK Yüksek Lisans Kredisi/Bursu: 2500 TL
KYK Doktora Kredisi/Bursu: 3750 TL

Öğrenciler CHP’li vekile dert yandı! “Peyniri üçe bölüyoruz”