ODTÜ mezuniyetine ‘pankart’ önlemi

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2023 Çarşamba 5:41 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2023 Çarşamba 5:41 pm

Her yıl düzenlenen mezuniyet törenlerinde dikkat çeken pankartların açıldığı ODTÜ’de bu yıl için güvenlik önlemleri uygulanacağı açıklandı. Öğrenciler kendi mezuniyet törenlerinde denetlenecek, açılan pankartlar ve bayraklar denetlenecek.

ODTÜ Rektörlüğü 26 Temmuz’da yapılacak mezuniyet törenine ilişkin ayrıntıları duyurdu. DW Türkçe’nin haberine göre, Devrim Stadyumu’nda geçekleşecek olan törende daha önce görülmemiş güvenlik önlemlerine sahne olacak. Saha içinde yürüyüş yapanlar kontrol edilecek, açılan pankartlar ve bayraklar denetlenecek.

Açıklamada, törenin bu yıl “100. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü” teması ile gerçekleştirileceği de belirtildi.

SAHA İÇİNDE YÜRÜMEYE İZİN VERİLMEYECEK

Törende mezun olan ve yürüyüş yapmak isteyen her öğrenci, yürümek için bölümünden bir davetiye alacak. Bunun dışında saha içinde yürümeye izin verilmeyecek. Önceki yıllarda davetiye zorunluluğu bulunmuyordu.

Rektörlük, törende açılacak pankartların öncelikli olarak “100. Yıl Cumhuriyet teması” ile ilgili olmasını amaçlıyor. Bunun dışında “suç unsuru barındırmayan, tehdit, hakaret ve aşağılama içermeyen” pankartların taşınması da mümkün olacak.

Fakat alınan karara göre bu pankartlar daha önceden bölüm başkanlıkları tarafından kontrol edilecek. Son kontroller ise tören girişinde yapılacak. Aksi takdirde adli ve idari işlemler uygulanabilecek.

LGBTİ BAYRAĞI ÖNLEMİ

Mezuniyet töreninde yürüyüş yapan öğrenciler Türk Bayrağı, yabancı öğrencilerin ülkelerinin bayrakları ve ODTÜ flaması dışında herhangi bir bayrak taşıyamayacak. Geçtiğimiz yıllardaki mezuniyet törenlerinde açılan LGBTİ+ bayrakları güvenlik görevlilerinin müdahalelerine sahne olmuştu.

Mezuniyet töreninde LGBTİ bayrağı açan öğrenci hakkında işlem başlatıldı