Netflix şimdi bir de ucuz paketini sonlandırmaya karar verdi

Yayın tarihi: 26 Ocak 2024 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 26 Ocak 2024 Cuma 12:40 pm

Netflix, yayınladığı 2023 4. Çeyrek kazanç raporunda, 2024’ün 2. çeyreğinden itibaren en ucuz reklamsız “Temel” planının Kanada ve Birleşik Krallık’ta tamamen ortadan kalkacağını duyurdu.

Artık mevcut aboneler dahi Temel’ planlarını sürdüremeyecekler. Başka bir deyişle, temelde iki daha pahalı reklamsız paketten birini almak zorunda kalacaklar, yoksa  platformu artık kullanılamayacak.

Mevcut kullanıcı tabanının eninde sonunda karar vermeleri gerektiğinde hangi tarafa yöneleceğini görmek ilginç olacak, ancak platformun sürekli fiyat artışları göz önünde bulundurulursa çoğu kişi aboneliğini iptal dahi edebilir.

Netflix

Öyle görünüyor ki, tüm akış pazarı için durum böyle. Sonuçta, kazanç raporuna göre, reklam planı şu anda reklam pazarındaki tüm Netflix kayıtlarının yüzde 40’ını oluşturuyor.

İlginizi çekebilir: Netflix Türkiye fiyatları yine zamlandı

Çok geçmeden aynı şeyin ABD’ye de uygulanması kimseyi şaşırtmaz. Platform, “Temel planımızı, ikinci çeyrekte Kanada ve Birleşik Krallık’tan başlayarak reklam verdiğimiz bazı ülkelerde kullanımdan kaldırmak ve oradan devam ettirmek istiyoruz” diye ekledi.

Şirket aynı zamanda oyun alanında da başarı elde ediyor ve bu alandaki kullanıcı etkileşimi 2023’te üç katına çıktı.  Ancak firma, Netflix’in yayın işinin ölçeğiyle karşılaştırıldığında oyundan gelir elde etmenin henüz erken olduğunu ve henüz paylaşılacak kadar önemli bir rakamın bulunmadığını da sözlerine ekledi. Kim bilir belki 2024 oyun serisinde yeni bir sıçrama görürüz.

Bitcoin ve Ethereum korelasyonu zayıflarken piyasada düşüş hakim

Kaynak: TELE1