NASA: Jüpiter’in uydusu Europa günde 1000 ton oksijen üretiyor

Yayın tarihi: 6 Mart 2024 Çarşamba 10:49 am - Güncelleme: 6 Mart 2024 Çarşamba 10:49 am

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) tarafından yapılan açıklamada Jüpiter’in 95 ayından biri olan Europa’nın her 24 saatte 1.000 ton oksijen ürettiğini söyledi.

Araştırmacılar, bu oksijenin her gün bir milyon insanın nefes almasına yetecek kadar olduğunu , ancak bilim adamlarının daha önce var olduğuna inandıkları oksijenden çok daha az olduğunu söyledi.

DEMİR ÇEKİRDEĞE SAHİP OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

NASA’ya göre, Jüpiter’e en yakın altıncı uydu olan Europa, Dünya’nın uydusu Ay’dan biraz daha küçük. Dünya gibi Europa’nın da kayalık bir mantoya ve demir bir çekirdeğe sahip olduğuna inanılıyor.

Pazartesi günü Nature Astronomy dergisinde yayınlanan bulgular , Europa’nın her saniye yaklaşık 26 pound (LBS ya libre’s olarak da adlandırılan bir ağırlık birimi) oksijen ürettiğini gösteriyor. Bilim adamları daha önce ayın her saniye 2.000 pounddan fazla oksijen üretebileceğini tahmin ediyordu.

VERİLER JUNO’DAN TOPLANDI

En yeni tahmin, Europa’nın yüzeyinden salınan hidrojen miktarına dayanılarak yapıldı. Veriler , 2022’de Europa’nın yanından geçen NASA’nın uzay sondası Juno tarafından toplandı.

Uzayda dev patlama! NASA: Evreni sarsacak büyük boşluk oluştu

Kaynak: TELE1