Naci Görür’den ‘deprem dirençli ülke’ çağrısı! “Daha güçlü afetlerle karşılaşacağız”

Yayın tarihi: 5 Eylül 2023 Salı 1:44 pm - Güncelleme: 5 Eylül 2023 Salı 1:44 pm

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremleri örneği üzerinden alınması gereken önlemlere dikkat çekti. Görür, sosyal medya platformu X’ten yapmış olduğu paylaşımda, “Karşımıza lütfen depremde yıkılan evleri yenileyeceğiz edebiyatı ile çıkmayın, önemli olan deprem gelmeden kentlerimizi dirençli yapmak” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu hatırlatan Görür, “Ülkemizi deprem dirençli bir ülke haline getirmediğiniz sürece er veya geç daha güçlü afetlerle karşıaşacağız” dedi.

Görür’ün X’ten yapmış olduğu paylaşım şöyle:

“Arkadaşlar, halkımızın ve yöneticilerimizin pek faketmediği bir gerçeği tekrar hatırlatmak istiyorum. Çoğumuz bugün deprem deyince Şubatta olan depremlerin sırtımıza yıktığı sorunları düşünüyoruz. Halbuki o depremler daha yeni oldu, zararlarını yeni görüyoruz. Daha önce yoktu ki! Gerçek olan bir deprem ülkesi olduğumuz. Biz ona çare arıyoruz. Bugün yıkılan yerleri tekrar yapmak, halkımızı aç susuz bırakmamak çare değil. Ülkemizi deprem dirençli bir ülke haline getirmediğiniz sürece er veya geç daha güçlü afetlerle karşıaşacağız ve çok sayıda canımızı kaybedeceğiz. KARŞIMIZA LÜTFEN DEPREMDE YIKILAN EVLERİ YENİLEYECEĞİZ, SİZİ AÇ SUSUZ BIRAKMAYACAĞIZ EDEBİYATI İLE ÇIKMAYIN. Asıl sorun o değil, tabii ki onu yapacaksınız. Önemli olan deprem gelmeden önce kentlerimizi deprem dirençli yapmak. Benim cefakar halkım siyasilerden bunu talep etmelidir.”

Siirt’teki depremin ardından Naci Görür’den açıklama!