Müjdat Gezen: Kapalı gişe bile bizi yaşatmadı

Yayın tarihi: 13 Haziran 2023 Salı 7:00 pm - Güncelleme: 13 Haziran 2023 Salı 7:00 pm

Müjdat Gezen, ekonomik zorluklar nedeniyle tiyatrosunu satışa çıkarmak zorunda kaldı. Gezen, “Artık dayanma gücüm kalmadı” dedi.

Müjdat Gezen, ‘Müjdat Gezen Tiyatro’ binasını, 65 milyon TL’den satılığa çıkardı. Gezen, “Ben hiçbir zaman boş salona oynamadım. Ama dolusu bile zarar eden bir salonda 17 yıl ürettim. Artık dayanma gücüm kalmadı” dedi.

Birgün’e konuşan Müjdat Gezen, şunları söyledi:

“Çok basit. Biz aslında kapalı gişe oynuyoruz ama gelen elektrik yakıt giderleri, sigorta, stopaj vergi, maaşlar giderleri karşılamıyor. Bilet satış fiyatlarımız ortalama 50 ve 90 lira arasındaydı.

En son ayda 52 bin TL elektrik faturası geldi. Biz zaten en çok haftada 2 oyun oynuyoruz. 7 ay sezon, tiyatronun kapalı olduğu 5 ayda da personelin sigortası, stopajı, maaşı ödenmek zorunda.

Büyük bir gider ve çok düşük bir gelir. Bu yakıta ve elektriğe gelen zamlar bizi batmaya doğru götürüyordu. Onun için ben de çözümü tiyatro binasını satışa koymakta buldum.

Biz halk tiyatrosuyuz. Bizi izlemeye öğrenci ya da emekli geliyor. Bilet fiyatını yükselttiğimizi farz edelim, bu sefer de seyirci mağdur olacak.

Zaten ekmek, domates, peynir, et almaya zorlanan seyirciye gel bir de tiyatroya yüksek para öde demeye gönlüm el vermedi doğrusu.”