Mithat Sancar’dan hazine yardımı blokesi tepkisi! “Bizim hazinemiz halkımızın gönlüdür”

Yayın tarihi: 10 Ocak 2023 Salı 2:15 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2023 Salı 2:25 pm

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, hazine yardımına bloke koyulması hakkında, “Bu bloke kararı bizim için yok hükmündedir. Bizim hazinemiz fikriyatımızdır, halkımızın gönlüdür” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Mithat Sancar, Anayasa Mahkemesi(AYM)’nin hazine yardımının yattığı hesaba yönelik bloke kararına tepki gösterdi.

HDP’ye yönelik kapatma davasının ve hazine yardımına bloke koyulmasının iktidar blokunun siyasi bir operasyonu olduğunu söyleyen Sancar, AYM’nin Saray’dan verilmiş bir kararı uyguladığı değerlendirmesinde bulundu.

“BLOKE KARARI YOK HÜKMÜNDEDİR”

Mithat Sancar, AKP’nin hükümet kurma yetkisi kazanamadığı 7 Haziran seçimlerinde hazine yardımı olmadan TBMM’ye girme hakkı kazandıklarını hatırlatarak, “Bu bloke kararı bizim için yok hükmündedir. Bizim hazinemiz fikriyatımızdır, halkımızın gönlüdür. AKP’ye en ağır yenilgiyi yaşattığımız 7 Haziran 2015 seçimlerine girerken bir kuruş hazine yardımı almış değildik ama milyonların gönlünü almıştık. Ceketini satıp bize seçim çalışmaları için katkı veren emekçilerin alın terini almıştık şeklinde konuştu.

HDP’nin kapatma davasında kritik gün