Merdan Yanardağ’dan RTÜK’e tepki: Yalan propaganda yapan kanallara uyarı bile verilmedi

Yayın tarihi: 7 Haziran 2023 Çarşamba 9:19 pm - Güncelleme: 7 Haziran 2023 Çarşamba 9:19 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, iktidarın sansür aygıtı RTÜK’ün TELE1’e verdiği cezalara tepki gösterdi. TELE1’in tarafsız yayıncılık yapmadığı iddiasıyla ceza aldığını açıklayan Yanardağ, “CHP ve Millet İttifakı’na yönelik yalan propaganda yapan televizyon kanallarına tek bir uyarı cezası bile verilmedi.” dedi.

İktidarın sopası haline gelen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve Emre Kongar’ın sunduğu 18 Dakika programındaki oy pusulası yorumları nedeniyle, RTÜK TELE1’e yüzde 3 idari para cezası verdi. RTÜK, TELE 1’in aynı reklam kuşağındaki yayınları 3 ayrı rapora bağlayarak, yüzde 3 ceza verdi. TELE1’e toplamda 4 ceza verildiğini duyuran Yanardağ, RTÜK’e tepki gösterdi.

Seçim bitti RTÜK harekete geçti! TELE1’e 4 ceza birden

“EN AĞIR CEZA BİZE VERİLDİ”

18 Dakika programında RTÜK’ün cezalarına yönelik açıklamalarda bulunan Yanardağ, şunları söyledi. RTÜK iktidarın baskı ve sansür aygıtıdır. Dört cezamızdan biri tarafsız yayın yapmadığımız iddiasıyla verildi. 18 Dakika programında ‘Seçim sonuçları tartışmalıdır’ dediğim için en ağır ceza bize verildi. Evet son derece tartışmalı olduğunu düşünüyorum. İftira, montaj kasetler, yalan, baskı ve tehdit altında seçime gidilmişse oylarınız son derece şaibelidir.

“DEVŞİRME OYLARLA BU ÜLKEYE EL KOYMAYA KALKIYORSUNUZ”

CHP ve Millet İttifakı’na yönelik yalan propaganda yapan televizyon kanallarına tek bir uyarı cezası bile verilmedi. YSK’nın ilan ettiği sonuçları kabul etmek başka bir şey bu sonuçların, ahlaki, etik bakımdan ve tarihe açıdan meşru olduğunu söylemek başka bir şey. TRT’nin Devşirme oylarla seçilip bu ülkeye el koymaya kalkıyorsunuz. Bu ülkenin garipleri bir gün yakanıza yapıştığı aman kaçacak delik arayacaksınız.