Meral Akşener istedi İYİ Partili İbrahim Özkan istifa etti

Yayın tarihi: 12 Aralık 2023 Salı 3:26 pm - Güncelleme: 12 Aralık 2023 Salı 4:01 pm

İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan İYİ Parti lideri Meral Akşener talebi üzerine görevinden istifa etti. Özkan CHP ile iş birliğini savunmuştu.

CHP ile işbirliğini savunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in talebi üzerine görevinden istifa etti.

‘HÜR VE MÜSTAKİL’ GÖNDERMESİ

Özkan istifasını X hesabından “Genel Başkan Meral Akşenerin talebi doğrultusunda artık ‘Hür ve Müstakilim’ İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa ediyorum” ifadeleriyle duyurdu.

Özkan istifa kararı öncesi gazeteci İsmail Saymaz’a “İstifamı Akşener istedi. Henüz bir karar vermedim” demişti. Saymaz, yaşananların ardından Özkan ve bir grup partilinin daha istifa edebileceğini kaydetmişti.

‘TEŞKİLATLARA RAĞMEN SİYASET YAPILMAZ’

CHP, yerel seçimlerde İYİ Partiye iş birliği talebinde bulunmuştu. İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK), CHP’nin talebini reddetmişti.

İbrahim Özkan, talebin reddedilmesine dair sosyal medya hesabından açıklama yapmıştı. Özkan, paylaşımında “Teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz” ifadelerini kullanmıştı.

Şeyh Said’i öven İYİ Partili Ensarioğlu disipline sevk edildi

Kaynak: TELE1