Mehmet Şimşek AKP mitinginde konuşmayı da reddetti

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2023 Cuma 2:54 pm - Güncelleme: 12 Mayıs 2023 Cuma 2:55 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bakanlık teklifini kabul etmeyen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in partisinin Batman mitinginde konuşmayı reddettiği söylendi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün Batman’da miting yaptı. Hizbullah’ı terör örgütü olarak kabul etmeyen ve Hizbullah üyeliğinden mahkum olmuş kişilerin barındığı Hüda-Par’ın bayraklarının yer aldığı mitinge eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldı. Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, Erdoğan’ın bakanlık teklifini kabul etmeyen Şimşek’in AKP’nin mitinginde ısrarlara rağmen konuşma yapmayı reddettiğini yazdı.

Babacan, bugünkü “Ankara’da gece mesaisi” başlıklı köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Cumhur İttifakı’nın aleyhine yaşanan gelişmeler üzerine Erdoğan güven sorununu aşmak için boşuna çabaladı. Örneğin Batman mitingine Mehmet Şimşek, Cevdet Yılmaz ve Lütfi Elvan’ın da katılması için özel çaba sarf edildi. Şimşek, ısrarlara rağmen mitingde konuşma yapmadı. Yani Erdoğan halen görev yapan başarısız ekonomi yönetimi yerine, geçmişte iyi anımsanan kişilerle aynı karede yer almaya çalışıyor. A takımı hazırlığı yaparak, kaçışı önleme planları yapılıyor.

Sonuç olarak, bir yandan imaj sorunu olduğunu kabul edip çabalarken, diğer yandan, sahte video, sahte broşür üretip servis yapılabiliyor. Bu kişilerin, AK trolleri olduğu ve İletişim Başkanlığı’ndan talimat aldığı iddiaları partide de konuşuluyor. Bütün bunların üstüne dün ortaya çıkan anketler, Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesi, gidişin farkına varan AKP’lilerin kalan umutlarını da yıktı. Görünen o ki, sokaktaki insan sesini ve talebini, mizansenle bastırmak mümkün olmayacak.”

Mehmet Şimşek’ten Erdoğan’a bir ret daha