Mahmut Tanal, Kanal D’yi RTÜK’e şikayet ediyor: Bu işin peşini bırakmayacağız!

Yayın tarihi: 4 Eylül 2023 Pazartesi 12:38 pm - Güncelleme: 4 Eylül 2023 Pazartesi 12:40 pm

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Hakan Ural’ın bir programda kendisine yönelik söylediği sözler nedeniyle Kanal D’yi RTÜK’e şikayet edeceğini açıkladı. Tanal, Ural’ın açıklamalarına da sert şekilde yanıt verdi. 

Oyuncu Hakan Ural, Kanal D’de yayınlanan ‘Neler Oluyor Hayatta’ isimli programda CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ı Akbelen’de ‘fişleme’ tartışması yaşadığı jandarmayı kovalaması üzerinden hedef aldı. Ural, Tanal’ı kastederek “Ben orada olsam, onun kafasını, gözünü kırarım” dedi.

Tanal, Ural’ın açıklamalarına X (Twitter) hesabından yanıt vererek “RTÜK’ün resen harekete geçmeyeceğini bildiğim için gerekli şikayet başvurusunda bulunacağım” dedi. “Bu meselenin peşini bırakmayacağız!” diyen Tanal, ayrıca Ural’a ‘askerlikten kaçmak için hile yapmak’ suçlamasıyla verilen hapis cezasını hatırlatarak şunu yazdı:

‘SEÇİLMİŞ MİLLETVEKİLİNE ALENEN TEHDİT, HAKARET, İFTİRA’

“Hakan Ural adlı şahıs, bu sabah Demirören Medya Grubu’na ait Kanal D’de Nur Tuğba Namlı’yla birlikte sunduğu “Neler Oluyor Hayatta” isimli magazin programında, halkın oylarıyla seçilmiş milletvekiline alenen tehditler savurdu, hedef gösterdi, hakaretler yağdırdı, iftira attı.

Halkın temsilcisi Mahmut Tanal’a “Sen kimsin?” diye sataşan Hakan Ural, sokak röportajlarında “Hakan Ural kimdir?” sorusunu vatandaşlara yöneltelim, bakalım ne cevaplar gelecek! Sahi sen kimsin Hakan Ural? “Dibine kadar yandaşım” demene rağmen AKP’den yeteri kadar yüz bulmayan, “Z kuşağı oy kullanmamalı” diyebilecek kadar siyasetten, demokrasiden, toplumsal yaşamdan kopuk birisin Hakan Ural!

‘İSPATLAMAYAN ALÇAKTIR, ŞEREFSİZDİR, NAMUSSUZDUR’

Bilmediğin, aklının ermediği işlere girişerek, kendini daha da acınası duruma düşürüyorsun. Şerefli Türk askerini, şerefli Türk polisini savunmak, senin gibi askerlik yapmamak için hileye, hurdaya başvuran kişiye mi kaldı? Askere, polise küfür ettiğimi ispatlamayan alçaktır, şerefsizdir, namussuzdur Hakan Ural!

‘RTÜK’E ŞİKAYET BAŞVURUSUNDA BULUNACAĞIM’

En ufak iktidar eleştirisinde TELE1’e, Halk TV’ye, FOX TV’ye, KRT TV’ye, TV5’e Flash Haber’e, Sözcü TV’ye ceza yağdıran RTÜK, bakalım Demirören’in Kanal D’si hakkında bu yayından dolayı inceleme başlatacak mı? RTÜK’ün resen harekete geçmeyeceğini bildiğim için gerekli şikayet başvurusunda bulunacağım.

‘PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ’

Akbelen Ormanı’nda bölgeye gelen vatandaşların fişlenmemesi yönünde jandarma görevlileriyle yaşadığım tartışmaya kendince değinen Hakan Ural isimli şahıs, beni kastederek, “Ben orada olsam, onun kafasını, gözünü kırarım” diyor. Programın diğer sunucusu Nur Tuğba Namlı ise “Vallahi yaparsın” yorumunu yapıyor. Muhalif kanallara nefes aldırmayan RTÜK, Kanal D için hangi atımı atacak? Bu meselenin peşini bırakmayacağız!”