Lucescu Beşiktaş için söylediği “Afrika Milli Takımı” sözlerine açıklık getirdi

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2023 Cumartesi 4:53 pm - Güncelleme: 26 Ağustos 2023 Cumartesi 4:53 pm

Dinamo Kiev Teknik Direktörü Mircela Lucesu, “Beşiktaş’a değil, Afrika Milli Takımı’na karşı oynadık” sözleri hakkında, “Afrika vurgusunu Beşiktaş kadrosunu yüceltmek için yaptım” dedi.

Dinamo Kiev Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçının ardından söylediği ve Beşiktaş’ın Demokratik Kongolu futbolcusu Arthur Masuaku’nun tepki gösterdiği “Beşiktaş’a değil, Afrika Milli Takımı’na karşı oynadık” sözlerine açıklık getirdi.

Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulunan Mircea Lucescu, “Ben hiçbir şekilde Beşiktaş’ı küçümsemedim, aksine Beşiktaş’ın bu sezon çok iyi yabancılardan oluşan iyi kadro kurduğunu söylemek istedim. Afrika vurgusunu Beşiktaş kadrosunu yüceltmek için yaptım” ifadelerini kullandı.

“SOSYAL MEDYADA FARKLI YERLERE ÇEKİLDİ”

Sözlerinin spor yazarları tarafından ya da sosyal medyada farklı noktalara çekildiğini ifade eden Lucescu, şunları kaydetti:

“Benim yaptığım tanımlamanın nesi ayrımcılık anlayabilmiş değilim. Ben yıllardır Afrikalı futbolcularla beraber çalıştım. Beşiktaş taraftarıyla aramı kimse açamaz. Herhangi bir ayrımcılık veya ırkçılık asla söz konusu olamaz. Beşiktaş takımında çok Afrikalı olduğunu, olumsuzluk veya ayrımcılık ifadesi olarak söylemedim. Beşiktaş, sezon için çok iyi ekip kurmuş, Süper Lig’e hazır gözüküyor. Transferler yerinde yapılmış. Şampiyonluk mücadelesi verecek güçte bir ekip.”

Beşiktaşlı Masuaku’dan Lucescu’nun sözlerine sert tepki