LED ekranlı Apple Watch Ultra en erken 2025’te piyasaya sürülebilir

Yayın tarihi: 29 Ocak 2024 Pazartesi 10:00 am - Güncelleme: 26 Ocak 2024 Cuma 8:35 pm

Geçtiğimiz sene Apple’ın microLED ekranlı Apple Watch Ultra üzerinde çalıştığı birçok kez gündeme geldi. Bir süredir bu saat hakkında dedikodular yoktu. Yeni bir rapor sessizliği bozdu.

Weibo’da yer alan iddiaya göre microLED ekranlı Apple Watch Ultra en erken 2025’te piyasaya sürülebilir. Apple’ın üretim tarafında bazı sorunlar yaşadığı ve maliyeti düşüremediği vurgulanıyor. Raporda ilginç bir detay var, microLED üretiminde Apple’ın tedarik zincirine ilk defa katılacak bir üretici olduğu belirtiliyor. Fakat hangi firma olduğu belli değil, isim verilmemiş.

Pazar araştırma ve analiz şirketi TrendForce daha önce yayınladığı raporda microLED ekranlı Apple Watch’un 2026’da çıkacağını, Cupertino’lu şirketin yüksek üretim maliyetiyle karşı karşıya olduğunu ifade etmişti. Weibo’daki yeni raporda maliyetle ilgili geçen kısım TrendForce’u doğruluyor. Bir ek bilgi daha verelim, sektörde paylaştığı birçok bilgi doğru çıkan ekran analisti Ross Young microLED’li modelin 2025’in 2. yarısında çıkacağını ileri sürmüştü.

 

 Apple Watch Ultra

 

 

İlginizi çekebilir: Apple Watch Ultra 3 gelecek sene çıkmayabilir

Apple, son 10 yıl içinde microLED’i geliştirmek için 1 milyar dolardan fazla yatırım yaptı. Teknoloji devi microLED sayesinde hem Samsung’a olan bağımlılığını azaltmak hem de ekran paneli üretiminde kontrol sağlamak istiyor. Apple Watch Ultra ise microLED ekranlı ilk ürün olacak. microLED teknolojisi yüksek enerji verimliliğine, daha uzun kullanım ömrüne ve daha az ekran yanması riskine sahip. Ayrıca bu teknoloji daha iyi renkler, tepki süresi sağlıyor.

Tasarımsal ve devrimsel yeniliklerin 2024’te çıkacak olan Apple Watch X’te olacağı tahmin ediliyor. Watch X’in daha büyük ekranla geleceği söyleniyor. Bununla birlikte belki de seride bir ilk olarak X modelinde Digital Crown ve yan düğme yerini dokunmatik birim alabilir. Dedikodulara göre Apple, fiziksel tuşları kaldırıp yerine koyduğu dokunmatik kısımdan titreşimli geri bildirim yapmak için saatteki Taptic motorundan yararlanacak.

Yeni iPad Pro’ların Ön Kamerası Yanda Olabilir

Kaynak: TELE1