Kutalmış Türkeş’ten sert mesaj: Kader kime ölüm yazmışsa o ölür gider

Yayın tarihi: 1 Mart 2024 Cuma 9:36 am - Güncelleme: 1 Mart 2024 Cuma 9:36 am

Adana Ülkü Ocakları’nın Ayyüce Türkeş’i hain ilan etmesinin ardından Ülkü Ocakları ve MHP’li isimlere küfürle tepki gösteren Alparslan Türkeş’in oğlu Kutalmış Türkeş Gazeteci Saygı Öztürk’e konuşarak “Yine bizimle ilgili tehdit yayınladılar. Kimse bir halt yapamaz. Geleceği varsa göreceği de var. Kader kime ölüm yazmışsa ölür gider. Herkes için geçerli. Biz kadere inanıyoruz” dedi.

Adana Ülkü Ocakları’nın İYİ Parti’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayyüce Türkeş’i, “Adana’da ihanete geçit yok” pankartıyla hedef almasının ardından Alparslan Türkeş’in oğlu Kutalmış Türkeş’ten sert tepki gelmişti. Kutalmış Türkeş’in küfürlü ifadeler içeren paylaşım yapmıştı.

Kutalmış Türkeş MHP’li Yalçın ve Yönter’i hedef aldı: Sinan’ın katili

Sözcü yazarı Saygı Öztürk Kutalmış Türkeş ile görüşmesini bugünkü köşesine taşıdı. Saygı Öztürk’e konuşan Türkeş, ifadelerinde MHP’li Semih Yalçın’ı ima etmediğini belirterek ” Kader kime ölüm yazmışsa ölür gider. Herkes için geçerli. Biz kadere inanıyoruz” dedi.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

“O açıklamayı MHP’dekileri muhatap alarak söylemedim. Onlar üstüne alınmışlar. ‘Semih’ yazmışım diye Semih Yalçın niçin üstüne alınıyor? Ben ‘Alparslan Türkeş’in evladıyız’ deyip Türkeş’in öz evlatlarına hakaret edenlere söylüyorum. Onlar üstüne alınıp ortaya çıkmaz. Türkeş’i görmemiş 15-20 yaşında çocuklara, talimatla bize hakaret ettiriyorlar. Ben onu kastediyorum.”

O SEMİH, O SEMİH DEĞİL

Kutalmış Bey de “Kimsenin kimseye hakarete etmeye hakkı yok. Benim de yok. Ama ediyorsan da en azından Türkeş’i bilen bir adam olarak hani bir muhataplığın olur” diyor ve açıklamasını şöyle sürdürüyor:

“Sen Türkeş’i ömründe görmemişsin. Neye göre bana, benim öz babamı, öldüğü güne kadar evde yaşamış babamızı bile bile, gece gündüz oradan talimat verilip hakaret ediliyor. Bunu kim kabul eder ki? Ben size ‘Sen o babanın evladı değilsin, onun evladı benim’ desem siz nasıl bir şey hissedersiniz? Bu normal bir şey değil. O yüzden MHP’nin yaptıkları normal bir şey değil. ‘Semih’ yazınca o kendi üstüne alınıyorsa ben bir şey yapamam. Bunun hukuki değeri de yok, farklı yorumlayabilir.”

O SEMİH, ROMAN KAHRAMANI

Kendisine, “Peki o Semih kim” diye sorduğumda, “O Semih bir roman kahramanı diyelim” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi o konunun birkaç boyutu var. Örneğin Alparslan Türkeş’in kızı olarak o Adana’da aday olmuş. Onu destekleyeceğine, kalkıyor orada AKP adayını destekliyor. Tamam onu desteklesin ama bir de kalkıyor sana ‘hain’ diyor. Söyleyen haindir. Bunu anlamak için ülkücü, Türkeşçi falan olmaya da gerek yok.”

AYNI AĞIZDAN ÇIKIYOR

“Kaldı ki benim tepkim şuna: Binlerce, yüzlerce hakaretle ‘Siz onun evladı değilsiniz. Sen hainsin’ diye başlayan, akla gelmedik çeşitli şeyler yazıyorlar. Bakıyorsun hepsi MHP ilçe başkanı, ilçe yönetim kurulu üyesi. Zaten adamın hesabında ocak başkanı, ocak yönetimi gibi hazır kalıp bazı cümleler, aynı ağızdan çıkmış. O mesajımda kastettiğim bize hakarete edenlerdir.”

“Tabii üzücü bir durum. Necmettin Erbakan’ın oğlu Recep Tayyip Erdoğan’a ne ağır eleştiriler yaptı. Adamlar bir gün kalkıp da küfür etmedi. Onu bırakın, herhangi bir partinin kurucusunun ailesine böyle hakaretler, tehditler yağdıran böyle bir mekanizma yok. Bizleri tehdit etmeye ne hakkınız var? Bu tehdit mekanizmasına kimsenin dokunmadığı bir durum da var.”

KADER KİME ÖLÜM YAZMIŞSA

Yazdıklarından dolayı geri adım atmasını gerektirecek bir şey olmadığını öne süren Kutalmış Türkeş, “Türkeş’in ailesine hakaret edenleri ben Türkeş’in evladı olarak kabul etmiyorum. Bu kadar basit” dedi. Mümkün olduğunca olayı yatıştırıp diyalog ortamına geçilmesinin gerekliliğini anlattım. Bunun üzerine şunları söyledi:

“Diyalog, oturursun konuşursun. Yapılanın Türkçesi şu: Biz size küfrederiz, tehdit ederiz, saldırı düzenleriz, siyaset zeminini kapatırız, her şey yaparız. Ama sen gıkını çıkarmayacaksın. Alparslan Türkeş Vakıf toplantısına saldırmışlardı. Kafa yarıp öldürmeye kalkıştılar. Babamın mezarına gittim, önüme geçip, ‘Giremezsiniz’ dediler. Bunlar normal şeyler değil. Yine bizimle ilgili tehdit yayınladılar. Kimse bir halt yapamaz. Geleceği varsa göreceği de var. Kader kime ölüm yazmışsa ölür gider. Herkes için geçerli. Biz kadere inanıyoruz.”

TÜRKEŞ; SİZİ KABUL ETMEZ

MHP’de “Yedi kat yabancıya” partide görev almaları için çağrılar yapılırken, Ayyüce Türkeş’e hiç davet gitmediğini de belirten Kutalmış Türkeş, “Benim mesajımda kastettiğim, ömründe Türkeş’i görememiş kişiler oraya geliyor, ‘Ben Türkeş’in temsilcisiyim’ diyor. Değilsin, olamazsın. Alparslan Türkeş sizi kabul etmez. Siz bizi aşağılayacaksınız ama size bir şey söylenmeyecek. Böyle bir şey olabilir mi?”

Ülkücü başkandan, belediye başkanına tehdit: Olacaklardan sorumlu değiliz

Kaynak: TELE1