Kulis: Murat Kurum partisinin örgütüyle sorun yaşıyor iddiası

Yayın tarihi: 7 Mart 2024 Perşembe 9:35 am - Güncelleme: 7 Mart 2024 Perşembe 9:35 am

Kulislerde konuşulanlara göre, Cumhur İttifakı’nın İBB başkan adayı Murat Kurum, AKP İstanbul İl Örgütü ile sorun yaşıyor.

AKP’nin yerel seçimde İstanbul adayı olarak gösterdiği eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un AKP İstanbul İl Örgütü ile sorun yaşadığı iddia edildi. Cumhuriyet’ten Nagihan Yılkın’ın AKP kulislerinden edindiği bilgiye göre, Murat Kurum’un açıklandığı andan itibaren parti teşkilatında ve kamuoyunda heyecan oluşturamadığı, parti teşkilatıyla arasında da bir uyumsuzluk olduğu iddia edildi.

‘ERDOOĞAN SAHAYA İNERSE ALEYHİMİZE OLUR’

AKP kulislerinde “Cumhurbaşkanı Erdoğan sahaya inip mitingler düzenlesin. AKP teşkilatlarını harekete geçirmesi gerek” diye konuşulduğu öğrenildi. Kurum ve ekibinde ise ‘teşkilatların ciddi bir zayıflık içerisinde olduğu, herkesin menfaatine göre hareket ettiği ve Erdoğan’ın sahaya inmesinin Kurum’un aleyhine olacağı’ düşüncesinin olduğu belirtildi.

Öte yandan AKP’li birçok siyasetçinin Murat Kurum’u yönlendirdiği bunun da kendi açısından olumsuz bir etkiye neden olduğu bildirildi.

PSİKOLOJİSİ ETKİLENDİ

İddiaya göre, AKP kulislerinde “Murat Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun projelerini seçim vaadi olarak sundu. İmamoğlu, çıkışları nedeniyle Kurum’u “acemi aday” olarak nitelendirdi. Sık sık gaflarıyla gündeme gelmesi onu psikolojik olarak da etkiledi. Kurum artık her mikrofonu eline aldığında ya da mikrofon uzatıldığında ‘yine bir gaf yapar mıyım’ tedirginliği içinde oluyor” yorumları yapılıyor.

AKP’nin anketinde de Ekrem İmamoğlu önde! İşte aradaki fark

Kaynak: TELE1