Kulis! Meclis’te grubu düşen Saadet Partisi’nin göz diktiği isimler

Yayın tarihi: 15 Aralık 2023 Cuma 1:19 pm - Güncelleme: 15 Aralık 2023 Cuma 1:19 pm

Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in hayatını kaybetmesinin ardından Meclis’teki grubu düşen Saadet Partisi’nin partilerinden istifa ederek bağımsız olan milletvekilleriyle görüşeceği iddia edildi.

TBMM kürsüsünde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bitmez’in hayatını kaybetmesiyle 20 milletvekilinden oluşan Saadet-Gelecek grubu 19 milletvekili kaldığı için düştü. Böylelikle Meclis’te altı olan grup sayısı da beşe düştü.

NELER KAYBETTİLER?

Yeter sayısının sağlanamaması sebebiyle Saadet-Gelecek Grubu’nu komisyon ve divan üyelikleri düştü. TBMM Başkanlık Divanı’nda Saadet-Gelecek Grubu’nu temsil eden Gelecek Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici’nin de TBMM Başkanlık Divanı üyeliği düştü.

TBMM’deki hali hazırda bağımsız milletvekilleri ya da partisinden istifa edecek bir milletvekilinin Saadet ya da Gelecek Partisi’ne katılması durumunda Saadet-Gelecek Grubu yeniden 20 milletvekili yeter sayısını bulabilir.

BAĞIMSIZ VEKİLLER KONUŞULUYOR

Grubun yeniden kurulması için bir milletvekiline ihtiyacı olan Saadet Partisi harekete geçti. Kulislerden alınan bilgilere göre, parti Meclis’teki bağımsız milletvekilleriyle görüşme kararı aldı.

MECLİS’TEKİ BAĞIMSIZ VEKİLLER KİMLER?

Meclis’e seçilerek giren bağımsız milletvekili olmasa da 3’ü İYİ Parti’den biri ise MHP’den ayrılan isimler bağımsız olarak kaldı. O isimler şöyle:
16 Kasım 2023 tarihinde İYİ Parti’den istifa eden Adnan Beker,5 Aralık 2023 tarihinde İYİ Parti’den ihraç edilen Ümit Dikbayır,
6 Aralık 2023 tarihinde İYİ Parti’den istifa eden Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu,10 Aralık 2023 tarihinde MHP’den istifa eden Saffet Sancaklı.

Saadet Partili vekil kürsüde bayıldığında “Allah’ın gazabı” diyen Özlem Zengin mi?

Kaynak: TELE1