Koronavirüs aşısıyla ilgili dikkat çeken bulgu

Yayın tarihi: 27 Eylül 2023 Çarşamba 5:06 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2023 Çarşamba 5:07 pm

Koronavirüs aşısıyla ilgili yapılan araştırmada yeni bir sonuç ortaya çıktı. Buna göre, aşıların menopoz sonrası kadınlarda olağan dışı vajinal kanamalara yol açabildiği saptandı.

Koronavirüs aşılarıyla ilgili yapılan bir araştırmada dikkat çeken bir bulguya rastlanıldı. 20 bin kadının verileriyle yürütülen araştırma, koronavirüs aşılarının ilerleyen yaşlarda kadınlarda kanama olasılığını 2 ila 3 kat artırdığını ortaya çıkardı.

Aşıların yan etkilerinin gözlendiği çalışmada, ileri yaştaki ya da doğum kontrol yöntemi kullanan kadınlarda beklenmedik kanamalar görüldüğü tespit edildi. Aşıların adet düzenini etkilediğine dair önceki çalışmalara ek olarak son araştırmada, özellikle aşıdan sonraki 4 haftada sıra dışı vajinal kanama riskinin arttığı kaydedildi.

Menopoz sırasında ve menopoz sonrası dönemdeki kadınlarda aşının etkisiyle kanama görüldüğüne dikkat çekilen araştırmada, Covid aşılarının ilk uygulandığı 2021 tarihli veriler incelendi.

Bilim insanları, kanama düzenindeki değişikliklerin nedeninin tam olarak bilinmediğini, ancak aşının etkisiyle dokularda oluşan değişimin hormon seviyelerini etkilediğini vurguladı.

Menopoz sonrası kanama kadınlarda kanser gibi ciddi hastalıkların belirtisi olarak görülebiliyor. Covid aşılarının ilk uygulandığı dönemde çok sayıda kadın, adet döngülerinde büyük değişimler yaşandığını belirtmiş, bilim insanları ise bu durumun geçici olduğuna ve tehlike arz etmediğine dikkat çekmişti.

Koronavirüs kabusu! Bir yeni varyant daha kapıya dayandı