Koç Üniversitesinden ‘Prof. Çilingiroğlu’nun Sözleşmesi bitmişti’ açıklaması! Yazı 27 Mart tarihli

Yayın tarihi: 4 Nisan 2020 Cumartesi 2:12 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2020 Cumartesi 2:16 pm

Habertürk’de Didem yılmaz’la tartışarak yayını terk eden Prof. Mehmet Çilingiroğlu, Koç Üniversitesi’nden kovulduğunu açıkladı. CNNTürk’deki canlı yayında kovulduğunu açıklayan Çilingiroğlu ile ilgili Koç Üniversitesi, sözleşmeli bir kadrosunun bulunmadığı, “misafir öğretim üyesi” konumunun da ocak ayında görevinin sona erdiği açıklaması yaptı.

Koç Üniversitesi kaynakları T24’e, Prof. Çilingiroğlu için yapılan işlemin, “ocak ayında biten misafir profesörlük” konumu nedeniyle adının üniversite web sitesinden kaldırılmasından ibaret olduğunu söyledi. “Misafir” statüsü ve sözleşme olmadığı için “fesih ve kovulma”nın söz konusu olmadığını, durumun Prof. Çilingiroğlu’na da bildirildi belirtildi.

İŞTE O YAZI

Canlı yayında Didem Arslan’ı isyan ettiren anlar! Bağırarak yayını terk etti

Milat yazarı Serdar Arseven, YouTube hesabında Koç Üniversitesi tarafından Prof. Dr. Çilingiroğlu’na 27 Mart’ta gönderilen yazıyı paylaştı. Yazıda, Çilingiroğlu’nun 27 Mart 2020 tarihinde “misafir öğretim üyesi” görevinin sona erdiği belirtilirken, kendisine “verdiği katkılardan dolayı teşekkür edildiği” aktarıldı.

Koç Üniversitesi tarafından Prfo. Dr. Mehmet Çilingiroğlu’na 27 Mart’ta gönderilen yazı. Çilingiroğlu’nun, Habertürk’te Didem Yılmaz’ın programını terk ettiği tarih 1 Nisan’dı.

YAYINI TERK ETTİĞİ PROGRAMDAN ÜÇ GÜN ÖNCE ÇIKARILMIŞ

Koç Üniversitesi, henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak, sözleşmesi Ocak ayında bittiyse, “yazı neden Mart ayının sonunda gönderildi?” kısmı kafalarda soru işareti yarattı.

KİM DOĞRU SÖYLÜYOR?

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, canlı yayında işten çıkarılma yazısının e-posta ile geldiğini söylemişti. Ancak yazının tarihinin 27 Mart olması da ayrı bir soru işareti. Çünkü, Prof. Çilingiroğlu’nun yayını terk ettiği tarih 1 Nisan 2020. Yani programdan önce.

Kimin doğru söylediği ancak Koç Üniversitesi’nin yapacağı resmi açıklama ile ortaya çıkacak gibi gözüküyor.

PROGRAMI TERK ETMİŞTİ

Çarşamba akşamı (1 Nisan 2020) Habertürk canlı yayınında virüsün yakın zamanda sona ermeyeceğini söyleyen Çilingiroğlu, “Millet balık avlıyor. Dünya Sağlık Örgütü’ndeki rakamı bilmiyorsunuz. İnsanlar sadece Koronavirüs’ten değil, kalp krizinden ölüyor. Giriyor mu peki bu DSÖ’nün şeyine? Ben ne dediğini bilen bir bilim insanıyım” demiş, sözünün sürekli kesildiğini öne sürerek sinirlenmiş, ardından programı terk etmişti.

Bunun üzerine Didem Arslan Yılmaz, Çilingiroğlu’na tepki göstermiş, “Bu bir tartışma programı. Yayına dönerseniz ne kadar konuştuğunuzu göreceksiniz. Ben size çok saygı duyuyorum ama siz de onlara saygı duyun” ifadesini kullanmıştı.