Kobani Davası Viyana Eyalet Parlamento’sunda!

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2024 Perşembe 10:07 pm - Güncelleme: 23 Mayıs 2024 Perşembe 10:07 pm

Haber: Haber Merkezi

Viyana Eyalet Parlamentosu’nda Yeşiller Partisi Milletvekili Berivan Aslan, Kobani Davası nedeniyle “Türk keyfi adaletinin kınanması ve Türkiye’deki demokratik hakların desteklenmesi”ne ilişkin Viyana Belediye Meclisi’ne önerge sundu. Önerge, Meclis’te oy birliğiyle kabul edildi.

Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da tutuklu bulunduğu Kobani Davası sonuçlandı. Davada Demirtaş’a 42 yıl, Yüksekdağ’a 30 yıl hapis cezası verildi. Davanın ardından Viyana Eyalet Parlamentosu’nda Yeşiller Partisi Milletvekili Berivan Aslan “Türk keyfi adaletinin kınanması ve Türkiye’deki demokratik hakların desteklenmesi”ne ilişkin Viyana Eyalet Parlamentosu’nda önerge sundu. Önerge, Meclis’te oy birliğiyle kabul edildi.
https://tele1.com.tr/kobani-davasinda-ceza-yagdi-selahattin-demirtasa-42-figen-yuksekdaga-30-yil-hapis-1066972/
Mecliste üyeleri bulunan Avusturya Sosyal Demokrat Partisi, Avusturya Halk Partisi, Yeni Avusturya ve Liberal Forum, Avusturya Özgürlük Partisi ve Yeşiller partileri tarafından oybirliğiyle kabul edilen karar şöyle:
“Viyana Eyalet Parlamentosu Türkiye’deki siyasi tutuklularla dayanışma içinde olduğunu ifade eder ve Federal Avrupa ve Uluslararası İlişkiler Bakanı’ndan bu kişilerin serbest bırakılmasını savunmasını ve bu insan hakları ihlallerine karşı net bir tavır almasını talep eder.”

Kaynak: HABER MERKEZİ