Kemal Özkiraz’a bu kez de ‘Cübbeli Ahmet’ gözaltısı

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2023 Cuma 3:37 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2023 Cuma 3:39 pm

Avrasya Araştırma kurucusu Kemal Özkiraz, ‘Cübbeli Ahmet’in şikayeti üzerine gözaltına alındığını açıkladı. İfade veren Özkiraz daha sonra serbest bırakıldı.

Daha önce Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile soruşturma kapsamında bir süre gözaltında tutulan Avrasya Araştırma kurucusu Kemal Özkiraz bu kez ‘Cübbeli Ahmet’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün şikayeti üzerine gözaltına alındığını duyurdu. İfade veren Özkiraz daha sonra serbest bırakıldığını açıkladı.

Özkiraz Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Bugün saat 11.50’de Cübbeli Ahmet isimli şahısın şikayeti üzerine 4.kez gözaltına alındım. İfade verdikten sonra serbest kaldım. Paylaşımımda en ufak bir hakaret yok. Savcılar ceza kanunu bilmiyor mu? Tarikatlar bu ülkede hala suçtur. Yıldırma politkanız umurumda değil” ifadesini kullandı.

Özkiraz daha önce “Cübbeli Ahmet lakabı ile hiçbir eğitimi olmadan HOCA unvanını kullanan bir şahısın şikayeti üzerine (4 ya da 5. kez ) bugün trafik çevirmesinde gözaltına alındım. Eğitimsiz-diplomasiz birine sahte hoca demek suç mu?” paylaşımında bulunmuştu.

‘Cübbeli Ahmet’ daha önce de bu tweet’le ilgili şikayette bulunmuş, Özkiraz gözaltına alınmıştı.

Kemal Özkiraz “Ölçemeyeceğimiz şeyler olmalı” diyerek anket yapmama kararı aldı

Avrasya Araştırma Kurucusu Kemal Özkiraz’a Muharrem İnce gözaltısı