Kardeşiyle Dicle Nehri’ne atlayan 14 yaşındaki Zelin’in cansız bedeni Suriye’de bulundu

Yayın tarihi: 6 Aralık 2023 Çarşamba 8:30 pm - Güncelleme: 6 Aralık 2023 Çarşamba 8:30 pm

Şırnak’ta kardeşi ile birlikte Dicle Nehri’ne atladıktan sonra kaybolan 14 yaşındaki Zelin Ç.’nin cansız bedeni Suriye’nin Hani köyünde bulundu.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, 27 Kasım tarihinde, Zilan ve Zelin Ç. İsimli kız kardeşler Dicle Nehri’ne atladı. Kardeşlerden Zilan ekipler ve bölge halkı ile birlikte kurtarılırken Zelin ise kayboldu. Zelin’in cansız bedeni arama çalışmalarının 10’uncu gününde Suriye’de bulundu.

Şırnak AFAD İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Cizre ilçesinde 27.11.2023 tarihinde yaşanan boğulma olayında, kayıp kızımızın Suriyenin Hani köyünde bulunduğu bilgisi alınmıştır. 10 günden beri Şırnak AFAD koordinasyonunda aralıksız canla başla çalışan bütün ekiplerimize, Diyarbakır AFAD, Elazığ AFAD, Van Emniyeti, Cizre Belediyesi, Cizre Kaymakamlığı, Cizre Emniyeti, Şırnak AFAD çalışanlarına ve Kızılaya şükranlarımızı sunuyoruz. Kayıp şahsın ailesine sabır diliyoruz” denildi.

Çocukların amcası İdris Çalış da yeğenlerinin 8 yıldır anne ve babalarından uzak kaldıklarını ve bu yüzden bu yola başvurduklarını düşündüğünü söyledi.

İsrail, Suriye’de uluslararası havalimanını vurdu iddiası

Kaynak: TELE1