Kanye West’ten şaşkına çeviren George Floyd iddiası

Yayın tarihi: 16 Ekim 2022 Pazar 6:56 pm - Güncelleme: 16 Ekim 2022 Pazar 6:56 pm

Dünyaca ünlü rapçi Kanye West, polisin boynuna baskı yapması sonucu hayatını kaybeden siyahi George Floyd hakkında yine çok konuşulacak bir iddiada bulundu.

 

Bipolar bozukluk teşhisi bulunan ve yaptığı her hareket gündem olan Kanye West (45), Paris Moda Haftası’nda “Beyazların Hayat Önemlidir” (White Lives Matter) yazılı bir tişört giyerek 2020 yılında hayatını kaybeden George Floyd’a gönderme yapmıştı.

George Floyd davasında 2 eski polise hapis cezası

47 yaşındayken Minneapolis’te hayatını kaybeden Floyd’un ölümünün ardından başlayan ırkçılık karşıtı “Black Lives Matter” (Siyahların Hayatı Önemlidir) hareketi tüm dünyayı etkisi altına almıştı.

ONU İLAÇLA ÖLDÜRDÜLER

Şimdi de Floyd’un ölümü hakkında konuşan West, ilgi çekici bir iddia ortaya atarak Floyd’un polisin havasız bırakması sonucu ölmediğini söyledi. Floyd’la ilgili bir belgesel izlediğini söyleyen rapçi, “Onu fentanil ile vurdular. Bakarsanız, polisin dizi boynunda bile değildi” diyerek şaşırttı.

Twitter’da yayılan kısa videoda, Floyd’un can havliyle “mama” (anne) olarak seslenmesini de farklı değerlendiren West, “mama”nın Floyd’un kız arkadaşının ismi olduğunu savundu.

Ünlü rapçinin bu iddialarına henüz yanıt gelmese de West’in, Floyd’un kızının eğitim masrafları için üniversite fonu oluşturduğu da bilinenler arasında.

George Floyd’u öldüren polis suçunu itiraf etti