Kampüste evlilik teklif eden kadın öğrenci ile erkek arkadaşı okuldan uzaklaştırıldı

Yayın tarihi: 14 Mart 2021 Pazar 3:26 pm - Güncelleme: 14 Mart 2021 Pazar 3:26 pm

Pakistan’da bulunan Lahor Üniversitesi’nde bir kadın öğrenci erkek arkadaşına evlilik teklif etti. Üniversite yönetimi iki öğrenciyi de ‘kötü davranış, yönetmelik ve üniversite kurallarını ihlal’ gerekçesiyle uzaklaştırdı.

Pakistan’da bulunan Lahor Üniversitesi’nde genç bir kadın öğrenci, erkek arkadaşına evlilik teklif etti. Genç erkek teklif kabul ederken o anlara ait görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Görüntülerde çiftin birbirine sarıldığı ve arkadaşlarının da çığlık atarak kutladığı anlar yer aldı.

ÜNİVERSİTE SAHASINA GİRMELERİ YASAK

Euronews’in haberine göre, görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Lahor Üniversitesi disiplin kurulunun toplanarak bu meseleyi görüştü, ardından da iki öğrenciyi kurula çağırdı. Ancak çift sorgulanmak için kurula gitmedi.

Üniversite yönetimi bunun üzerine önce Hadiqa Javaid isimli kadın öğrencinin ve erkek öğrenci Shehryar Ahmed’in, “kötü davranış, yönetmelik ve üniversite kurallarını ihlal” gerekçesiyle okuldan uzaklaştırılmasına karar verdi.

Yayımlanan bir bildiri ile “Genel Disiplin ve Davranış Kuralları’nın, davranış kuralları maddesini ciddi şekilde ihlal ettikleri” nedeniyle öğrencilerin bundan böyle üniversite sahasına girmeleri yasaklandı.