Kadın futbolcular protesto etti, Tahir Kıran ‘Tezgah’ diyerek canlı yayını terk etti

Yayın tarihi: 23 Kasım 2023 Perşembe 12:23 pm - Güncelleme: 23 Kasım 2023 Perşembe 12:25 pm

Kadın futbolcu hakkında çirkin bir paylaşım yapan Beylerbeyi Kadın Futbol Takımı Başkanı ve Çaykur Rizespor eski başkanı Tahir Kıran, Tivi 6 kanalındaki Womengool programında sinirlerine hakim olamadı ve yayını terk etti. Yayının başında konuk olan iki kadın futbolcu da Tahir Kıran’ın yayına bağlanması nedeniyle yayını terk etti.

Womengool programında Ankara Barosu Kadın Futbol Takımının oyuncuları Avukat Derya Çağlayan ve Gizem Ece Atasoy katıldı. İki isim 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddeti Önleme projesi için yayında olduklarını söyledi.

Program moderatörü daha sonra Tahir Kıran’ı yayına bağlattı. Tahir Kıran’ın yayına bağlanmasının ardından iki kadın avukat ve futbolcu, Kıran’ın Ankara B.B. Fomget Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı oyuncusuna yönelik paylaşımını kabul etmediklerini söyleyerek yayını terk etti.

Eski Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran’dan kadın futbolcu hakkında çirkin paylaşım

TAHİR KIRAN’I GÖRÜNCE YAYINI TERK ETTİLER

Derya Çağlayan, “Tahir Kıran’ın Maria’ya yapılan talihsiz açıklamanın sahibi olduğunu bilmiyorduk. Bilseydik programa katılmazdık” diyerek yayından ayrıldı. Gizem Ece Atasoy da Çağlayan’a destek verdi ve “Böyle önemli bir günde bizi beyefendiyle aynı yayına almanız manidar” diyerek yayını terk etti.

“MARİA DİYE BİR FUTBOLCU YOK”

Programa katılan Tahir Kıran, “Maria diye bir futbolcu yoktu. Popülizm yapmayın” diyerek sözlerine başladı. Kıran daha sonra, “Böyle birilerinin yayında olacağını söylemediniz. Sizi protesto edecekler demediniz” dedi.

“DÜŞÜNCELERİNE SAYGI DUYMUYORUM”

Program moderatörü, “Ben de böyle protesto yapacaklarını bilmiyordum” dedi. Kıran daha sonra, “Fomget takımında Maria isimli bir oyuncu yok. Bunu bile bilmiyorlar. Hangi kadına şiddet yapmışız? Onların düşüncelerine saygı duymuyorum. Fomgets takımının Maria diye bir oyuncusu yok. Benim 30 kız futbolcum yok. 30 kız futbolcuyu sokağa mı atayım. Buyurun kadına şiddet. Neden beni bunlarla muhatap ediyorsunuz?” tepkisini gösterdi.

“BANA TEZGAH KURDUNUZ”

“Konukların olduğu zaman beni yayına almayacaksın” diyen Tahir Kıran, “Samimiyetine güvenerek yayına bağlandım. Tezgah kurdunuz. Kadına şiddet bilmem ne. O projeyle ilgili beni neden yayına bağladınız? Beni lütfen iyi dinleyin. Oraya iki kadın koymuşsunuz. ‘Bilmem ne sporun Maria diye sporcusu var’ diyorlar. Mariam var. Ben o maça gitmedim. TFF’dekilere baskı yapanlar maça gitmediğimi de bilmiyorlar. Beylerbeyi’nin kulüp başkanı olmadığımı da bilmiyorlar. Bir şey bilmeden tezgah kuruyorlar ve beni tuzağa düşürüyorsunuz” diye eleştirilerde bulundu.

“KADIN FUTBOLUNU BIRAKACAĞIM”

Kadın futbolunu bırakacağını söyleyen Tahir Kıran, “Bu işi destekleyen, körükleyen, bu işin bir yerlere gelmesini isteyen bir insanı nefret ettirdiniz. Bu işi kapatıyorum. Şimdi devam edin. Nasıl istiyorsanız devam edin. Artık uğraşmayacak. O hırsızlar uğraşsınlar. Emeği çalanlar uğraşsın. Ben Rizespor kulüp başkanlığı yaptım, aort damarı ve kalp kapakçığı verdim. Daha fazla bir şey alamayacaksınız. Oraya iki bayan çıkarıp şov yapamazsınız. O kadınlar kim?” diye tepkisini sürdürdü.

Ailesinin Türkiye Cumhuriyeti’nde 5 ilkokul, 1 fakülte ve bir anaokulu yaptırdığını söyleyen Tahir Kıran, “Sponsorluğumu da çekiyorum. Futboldan da çıkıyorum. 30 tane kıza sezon sonuna kadar söz verdim. Sezon sonuna kadar ödemeyi yapacağım. Ondan sonra ben yokum. Hiçbir yerde olmayacağım. Bunun müsebbibi sizsiniz. Oradaki U9-, U17, U19 ve Bal takımının müsebbibi sizsiniz. Ortada kaldılar. Oraya çıkardığınız iki kadın futbolcudur” açıklamasını yaptı.

Rizespor Başkanı Tahir Kıran’dan taraftara: Gerekirse maçları Rize’de oynamayacağım!

 

Kaynak: TELE1