Kabine toplantısı bitti! Emekliler ve öğretmenlere yine hayal kırıklığı

Yayın tarihi: 4 Mart 2024 Pazartesi 6:48 pm - Güncelleme: 4 Mart 2024 Pazartesi 7:00 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın açıklamalarında atama bekleyen öğretmenler ve açlık sınırının altında maaş alan emekliler yine hayal kırıklığı yaşadı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında düzenlenen kabine toplantısı sona erdi. Toplantı ardından konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabinede görüşülmesi beklenen öğretmen atamaları ve emekli maaşlarıyla ilgili bir açıklamada bulunmadı. Toplantı ardından yapılan basın açıklamasında atama bekleyen öğretmenlerden bahsetmeyen Erdoğan emekliler için ise “emeklilerimizin gelirlerini de artıracağız” demekle yetindi.

Kabine bugün toplanıyor: Öğretmen ataması gündemde olacak mı?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“BAE ve Mısır ziyaretleri oldukça verimli geçti. Filistin meselesini etraflıca konuştuk. Yarın Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ı ülkemizde ağırlayacağız. Yerel seçimlerin huzur ve güven içerisinde gerçekleşmesi için bakanlıklarımız ve kolluk kuvvetlerimiz gerekli çalışmalar yaptı.”

SINIR ÖTESİ HAREKAT SİNYALİ

“Irak sınırlarımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz. İnşallah bu yazın Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız.Türkiye’yi, güney sınırları boyunca kuracağı bir teröristanla dize getireceğini düşünenlere yeni kâbuslar yaşatacak hazırlıklarımız var.

Bölgedeki herkesi, kendilerine de açıkça söylediğimiz güvenlik stratejimize saygılı olmaya davet ediyoruz. Aksi takdirde ortaya çıkacak gerilimlerin sebebi kendileri olacaktır. Ülkemizin ve milletimizin terörle mücadele hususundaki kararlılığını hâlâ anlayamamış olanlara bu gerçeği kabul ettirene kadar şartları zorlamaktan geri durmayacağız.”

İSRAİL GAZZE SAVAŞI

“Türkiye, Gazze ve Filistin için elinden geleni yapmaktadır, yapmaya da devam edecektir. Gazze’de temeli atılacak ilk Yahudi yerleşim binası, tek başına bu vahşetin sebebinin başka hiçbir şey değil, sadece hırsızlık, ahlaksızlık, onursuzluk olduğunu göstermeye yetecektir. Filistin topraklarında İkinci Dünya Savaşı’ndan beri süren sistematik gasp eylemlerini meşrulaştıran hiçbir ülkenin ve halkın geleceği güvende olmayacaktır. Bugün Filistinliler için reva gördükleri cinayet ve hırsızlık eylemleri yarın kendilerine uygulandığında bu ülkelerin ve halklarının kimseden yardım isteyecek yüzleri kalmayacaktır.”

TÜRKİYE’NİN İHRACAT RAKAMLARI

“Sadece geçtiğimiz yılın İHA ihracat tutarı 1,8 milyar dolardır. 2024 yılının ilk iki ayında savunma ve havacılık sektöründe 633 milyon dolarlık ihracat rakamıyla yeni bir rekor kırdık. Ürettiğimiz tank çıkarma gemisi, havuzlu çıkarma gemisi, karakol botları, hızlı müdahale botları ve lojistik destek gemisi gibi deniz platformlarından 10 ülkeye 140 adet ihracat gerçekleştirdik.”

EMEKLİLERİN GLİRİNİ ARTIRACAĞIZ”

“Türkiye bugünüyle birlikte geleceğini de şekillendirecek tarihi bir ekonomik dönüşümden geçiyor. Açıklanan her veri ekonomimizin güçlü temeller üzerinde yükseldiğine işaret ediyor. Enflasyonla mücadelede henüz istediğimiz yerde değiliz. Enflasyonu çözeceğiz. Enflasyonu yenerek, büyümeyi sürdürerek, millî gelirimizi artırarak, devletimizi güçlendirerek her meselemizi çözdüğümüz gibi çalışanlarımızın ve emeklilerimizin gelirlerini de artıracağız.”

“EMEKLİNİN BEKLEDİĞİ MAAŞ ARTIŞINI KARŞILAYAMIYORUZ”

“Elbette yaşanan sıkıntıların farkındayız. Geçtiğimiz günlerde, emekli maaşlarına şu kadar zam yapacağız diyen muhalefetin ne kadar boş konuştuğunu örnekleriyle anlattım. Sözü edilen artışları, ülkenin tüm yatırımlarını durdursak, eğitim ve sağlık harcamalarının tamamını buraya aktarsak ve kamu çalışanlarına maaş vermesek bile karşılayamıyoruz.

Bu demek değil ki, emeklilerimizi ve çalışanlarımızı hayat pahalılığının pençesine terk edeceğiz.

Tam tersi, gelirlerimizi artırarak, kazançlarımızı yukarı çekerek çalışan ve emeklilerimizin gelirlerini artıracağız. Hiçbir insanımızı darda bırakmayacak, göz göre göre sıkıntı çekmesine müsaade etmeyeceğiz. Milletimizden bize güvenmesini, inanmaya devam etmesini ve destek ile dualarını üzerimizden çekmemelerini istirham ediyorum.”

Kaynak: TELE1