JPMorgan’dan altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama! “Rekor kıracak”

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2023 Çarşamba 5:27 pm - Güncelleme: 26 Temmuz 2023 Çarşamba 5:27 pm

JPMorgan, altınla ilgili öngörüsü yatırımcıları heyecanlandırdı. Bankanın Küresel Emtia Araştırma İcra Direktörü Greg Shearer, yıl sonunda fiyatların artacağını ve 2024 yılı itibarıyla altının rekor kırmasını beklediklerini söyledi.

Amerikan yatırım bankası JPMorgan, altında bir yatırım fırsatı görüklerini, yıl sonunda fiyatların 2000 doların üstüne çıkmasını beklediklerini açıkladı. Öte yandan banka, 2024 yılı itibarıyla ise faizlerin düşürülmesiyle altının rekor kıracağını öngördüklerini belirtti.

Bloomberg HT’nin haberine göre, JPMorgan’ın Küresel Emtia Araştırma İcra Direktörü Greg Shearer, ABD’de düşen reel getirilerin, Fed önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde gerçekleşmesi beklenen faiz indirimlerini uygulamaya başladığında değerli metal için “kayda değer bir itici güç” olacağını vurguladı.

Altın, ABD’de faiz artış döngüsünün sonuna yaklaşıldığına dair işaretler, merkez bankaları tarafından yapılan alımlar ve güvenli liman taleplerinden bulduğu destekle geçtiğimiz 12 ayda yüzde 15 yükseldi.

Değerli metal Mayıs ayı başlarında 2020 yılında ulaşılan 2075 dolarlık rekor seviyeye yaklaşmıştı. JPMorgan, Fed’in parasal genişlemeye başlamadan bir süre önce ABD’de bir resesyon olacağı öngörüsüne dair risklerin artması üzerine 2024’ün son çeyreğinde altının onsu için hedef fiyatını 2175 dolar olarak belirledi.

JPMorgan Türkiye’nin enflasyon tahminini yükseltti!