İYİ Parti’nin aday tanıtım toplantısında Akşener’in gözünün önünde kavga!

Yayın tarihi: 14 Şubat 2024 Çarşamba 4:42 pm - Güncelleme: 14 Şubat 2024 Çarşamba 5:30 pm

Genel Başkan Meral Akşener’in de katıldığı İYİ Parti Ankara ilçe aday tanıtım toplantısında kavga çıktı. İYİ Partili bir grup, Sevin Çağlayan’ın Yenimahalle’den aday gösterilmesini protesto etti. Akşener, “Burada bağıran arkadaşlarımızın da ahlaklarını sizin vicdanınıza bırakıyorum. An itibarıyla hepsi bitmiştir” dedi. Olayın ardından partinin Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım görevden alındı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’da ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Aday tanıtım toplantısında bir grup İYİ Partili, Sevin Çağlayan’ın Etimesgut’tan aday yapılmasını istediği için itiraz etti ancak Çağlayan’ın Yenimahalle’den aday gösterildiği açıklandı. Bunun üzerine İYİ Partililer, Sevin Çağlayan’ın Yenimahalle’den aday gösterilmesine tepki gösterdi.

İYİ Parti’nin Hatay adayı belli oldu

GÜVENLİK ARAYA GİRDİ

“Teşkilat istemiyor” sloganları atan gruba, güvenlik ekibi müdahale etti ve protesto eden grup dışarı çıkarıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, adayların tanıtılmasının ardından protestoya ilişkin açıklamalarda bulundu.

“SEVİN BENİM KIZIM”

“Sevin için bağırdı arkadaşlarımız, saygı duyarım” diyen Akşener, “Sevin, çok çalışkan bir kızım benim. Sevin’e dedim ki, ‘Bazı yerlerde zorluğumuz var, şuraya aday olur musun?’ O da ‘Meral Abla, başüstüne’ dedi” ifadelerini kullandı.

“HEPSİ BİTTİ”

Protesto eden İYİ Partilileri hedef alan Akşener, “Sevin rekor kıracak, ondan eminim. Ama burada bağıran arkadaşlarımızın da ahlaklarını sizin vicdanınıza bırakıyorum. An itibarıyla hepsi bitmiştir” ifadelerini kullandı.

ANKARA İL BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Yaşanan gerginliğin ardından İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım’ı görevden aldı. Görevden alınan Yıldırım’ın yerine Akif Sarper Önder getirildi.

Kaynak: TELE1