İYİ Parti’den üniversitelere ‘seçim’ çağrısı! “Gençleri zor durumda bırakmayın”

Yayın tarihi: 26 Ocak 2023 Perşembe 12:17 pm - Güncelleme: 26 Ocak 2023 Perşembe 12:17 pm

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel seçim için ‘14 Mayıs‘ı işaret etmesinin ardından öğrencilerin sınav takvimine ilişkin çağrı yaptı. Kavuncu, “Gençleri zor durumda bırakmayın” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel seçim tarihiyle ilgili 14 Mayıs’ı işaret etmesinin ardından İYİ Parti’den öğrencilerle ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu, 14 Mayıs’ın üniversitelerde sınav tarihlerine denk gelmesi nedeniyle seçimlerde oy kullanacak 1 milyonu aşkın öğrencinin durumuyla ilgili üniversitelere çağrı yaptı.

Kavuncu şunları söyledi:

“İktidarın seçim takvimi hepimizi etkiliyor. Fakat en çok da gençleri… Gençleri herhangi bir şekilde düşünmeyen iktidar, seçimde de gençlerin üniversite sınavlarını hiçbir şekilde düşünmemiş. Yalnızca sınav değil; jüri, kurul vb. süreçlere girecek yüz binlerce öğrenci var.

Sedat Peker’den 14 Mayıs sinyali

“GENÇLERİ ZOR DURUMDA BIRAKMAYIN”

“Buradan üniversite rektörlerine ve ilgili heyetlerine çağrı yapıyoruz. Sınav takvimlerini seçimlere göre organize etmelisiniz. Kendi ülkesiyle ilgili iradesini, seçimini göstermek isteyen gençleri zor durumda bırakmayın.”

14 Mayıs sosyal medyanın gündeminde! “Millet sözünü söyler tek adam yönetimi biter”

“İYİ PARTİ GENÇLİK KOLLARI GEREKENİ YAPACAK”

“Diğer önemli nokta gençlerin oy kullanabilmeleri için gerekli ortamı sağlamak… İYİ Parti Gençlik Kolları gerekeni yapacak. Gençleri yalnızca bilgilendirmekle kalmayacak, kime oy vereceklerini sormadan oy kullanacakları şehre ulaşmalarını, oy kullanmalarını ve dönüşlerini sağlayacak.”

“SİZLER DE BORÇLU OLDUĞUMUZ BU GENÇLER İÇİN GEREKENİ YAPIN”

“Türkiye’nin maddi ve manevi bütün yükünü çeken gençlere böyle bir imkânın sağlanması hepimizin asli vazifesidir. Biz üzerimize düşen neyse bunu gerçekleştirmek için gereken her şeyi yapacağız. Gelin, sizler de borçlu olduğumuz bu gençler için gerekeni yapın.”