Ivan Bebek son dakikada penaltı verdi Fatih Terim liderliği kaptırdı

Yayın tarihi: 15 Ocak 2024 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 15 Ocak 2024 Pazartesi 8:00 am

Fatih Terim’in teknik direktörlüğünü yaptığı Panathinaikos, deplasmanda AEK ile 2-2 berabere kaldı. Maçın son anlarında penaltıdan gelen golle 3 puanı kaçıran Panathinaikos, bu sonuçla liderliği averajla PAOK’a kaptırdı. Yunan ekibi, Fatih Terim yönetiminde çıktığı 4 maçta 2 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Maç sonu Fatih Terim 90+6’da penaltı veren VAR hakemi Ivan Bebek’e tepki gösterdi.

Başarılı antrenör Fatih Terim’in çalıştırdığı Panathinaikos, deplasmanda AEK ile karşılaştı. OPAP Arena’da oynanan maç 2-2 bitti.

PANATHINAIKOS SON ANDA YIKILDI

Konuk takımın golleri 31. dakikada Tin Jedvaj, 66. dakikada ise Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Willian Arao attı. AEK’nın golleri 24 ve 90+6. dakikalarda Levi Garcia’dan geldi. Yunan ekibinin başında toplamda 4 maça çıkan Fatih Terim 2 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

TERİM LİDERLİĞİ KAPTIRDI

Bu sonuçla Panathinaikos, puanını 41’e çıkardı ve liderliği averajla PAOK’a kaptırdı. AEK ise 39 puana çıkarak zirve yarışını sürdürdü. Ligin bir sonraki haftasında AEK, Atromitos ile oynayacak. Pana ise Asteras’ı ağırlayacak.

MAÇ SONU IVAN BEBEK’E TEPKİ

Lehlerine penaltı bekledikleri pozisyonda Ivan Bebek’in orta hakemi kenara çağırmamasına tepki gösteren Fatih Terim, “Verbic’e yapılanı kast ediyorsanız penaltı. Ivan Bebek’e sormak lazım, VAR’dasın ve orta hakemi çağırmıyorsun! Diğerine gelince, penaltı. Ancak, bunun üzerinde durmayacağım fazla. Oyuncularımın bir sebebe, bir bahaneye sığınmamasını istiyorum. 2-1’den sonra bu oyunu kazanıp dönmemiz gerekirdi. Oradan sonra penaltıymış değilmiş konuşuruz ama Panathinaikos bugün kazanmayı hak etmiştir. Maalesef berabere kaldık. Bunun için çok üzgünüm. Tamam, Verbic’e yapılan yüzde 100 penaltı ama hatayı kendimizde aramalıyız” ifadelerini kullandı.

IVAN BEBEK KİMDİR?

17 Mart 2016’da, 2015-16 UEFA Avrupa Ligi maçlarından SC Braga ile Fenerbahçe arasında Braga Belediye Stadyumu stadında oynanan maçı yöneten Bebek, Fenerbahçe takımına üç kırmızı kart ve sekiz sarı kart gösterek yoğun eleştiriler aldı. Maçın sonunda SC Braga 4-1 galip gelerek çeyrek finale yükseldi. Maçın ardından Fenerbahçe takımı “bahis manipülasyonu” iddiasında bulunarak Ivan Bebek’in telefon trafiği ve mal varlıklarının araştırılması için UEFA’ya talepte bulundu. 12 Haziran 2016’da şikayeti değerlendiren UEFA Hakem Komitesi, elit hakem grubunda yer alan Bebek’ın sınıfını birinci kategoriye düşürdü.

 

Kaynak: TELE1