İşte ‘ilk türbanlı vali’ Kübra Güran Yiğitbaşı’nın şirketleri

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2022 Cuma 7:20 am - Güncelleme: 20 Mayıs 2022 Cuma 7:20 am

Gazeteci Barış Pehlivan, Afyonkarahisar valisi olarak atanan Kübra Güran Yiğitbaşı’nın şirketini anlattı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan bugünkü köşesinde Afyonkarahisar valisi olarak atanan ve ‘ilk türbanlı vali’ olarak kamuoyunda önce çıkan Kübra Güran Yiğitbaşı’nin şirketlerini anlattı.

İşte Barış Pehlivan’ın yazsının ilgili bölümü:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Valisi olarak atandı. Medya, Yiğitbaşı’nın akademik kariyerini öne çıkarmaktansa “Türkiye’nin ilk başörtülü valisi olarak tarihe geçti” diye haber yaptı.

Neyse, özetle günlerdir Yiğitbaşı’nın kim olduğu anlatılıyor. Madem öyle, ben de o biyografilerde yazmayan bir detayı aktarayım. Çiçeği burnunda Afyon Valisi’nin eşi bir doktor: Burhan Selim Yiğitbaşı. Kendisi ortopedi ve travmatoloji alanında uzman.

Doktor eşin şirketleri de var. Birinin adı tasfiye halindeki Medor Ortopedi ve Sağlık Ürünleri, diğeri ise halen aktif olan Lale İletişim ve Sağlık Hizmetleri… Hatta aktif olan şirketin ortakları arasında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi’nin başındaki Prof. Dr. Orhan Gazi Yiğitbaşı da bulunuyor.

Şirketin faaliyet alanı ise hastanelere sağlık malzemesi satmak… Az daha unutuyordum, Afyon Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı da bu şirketlerin hissedarları arasında.

İlk türbanlı vali göreve başladı