İsrail’in ‘insanlık suçu’na Dışişleri’nden kınama! Meclis’teki partilerden ortak kınama bildirisi

Yayın tarihi: 17 Ekim 2023 Salı 10:37 pm - Güncelleme: 17 Ekim 2023 Salı 11:01 pm

İsrail’in Gazze’de hastaneyi vurarak yüzlerce sivili öldürmesi sonrası Dışişleri Bakanlığı açıklamada bulunarak kanlı saldırıyı kınadı. TBMM’de grubu olan bütün partiler ortak açıklamada buluanrak İsrail’in saldırısını ‘insanlık suçu’ olarak değerlendirerek kınadı.

Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de bir hastaneyi hedef alan saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bugün Gazze’de bir hastanenin hedef alınması sonucunda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden ve bir o kadarının da yaralanmasından derin bir infial duyuyor, bu barbarca saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz. Saldırılarda hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Sivilleri doğrudan hedef alan, hastaneleri, okulları vuran bir zihniyetin uluslararası hukuk önünde ve vicdanlarda hesap vermesi kaçınılmazdır” ifadelerine yer verildi.

MECLİS’TEN ORTAK KINAMA

Türkiye Büyük Millet Meclisi’inde ise grubu bulunan bütün partiler ortak bir bildiri ile İsrail’in işlediği ‘savaş suçu’nu kınadı.

“Türkiye Büyük Millet Meclisi, 12 Ekim 2023 tarihinde bütün parti gruplarının imzasıyla yayınlanan bildiri doğrultusunda, Filistin ve İsrail’deki gelişmeleri yakından takip etmektedir.

Gazze’de Al Ahli ve Al Mamedani Hastanelerinin hedef alınması sonucunda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden ve bir o kadarının da yaralanmasından derin üzüntü duyuyoruz. İnsanlık suçu olan bu saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz.

İsrail’in Gazze halkına karşı, uluslararası hukuka ve uluslararası insancıl hukuka aykırı saldırılarını artırarak sürdürmesini esefle karşılıyoruz.

Saldırılarda hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz..

Türkiye Büyük Millet Meclisinin bütün parti grupları ve milletvekilleri olarak, bu vahşetin durdurulması için dünya parlamentolarını, uluslararası toplum ve kuruluşlarını, tutum ve inisiyatif almaya davet ediyoruz”