İsrail saldırısında Al Jazeera muhabirinin eşi ve çocukları öldürüldü

Yayın tarihi: 26 Ekim 2023 Perşembe 12:33 am - Güncelleme: 26 Ekim 2023 Perşembe 12:33 am

İsrail’in mülteci kampına saldırısında Al Jazeera muhabiri Vail el-Dahduh’un eşi ve iki çocuğu hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun, Filistin’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıda, Al Jazeera televizyonunun muhabiri Vail el-Dahduh’un ailesinden çok sayıda kişiyi öldü.

AA’nın haberine göre, Katar merkezli yayın kuruluşu Al Jazeera kanalından yapılan açıklamada, “İsrail’in, Gazze Şeridi’ndeki Nuseyrat Mülteci Kampı’nda bir evi hedef alan saldırısında meslektaşımız Vail el-Dahduh’un eşi, oğlu ve kızı da dahil olmak üzere ailesinden çok sayıda kişi şehit oldu” ifadesi kullanıldı.

Gazeteci Dahduh’un ailesinin İsrail saldırılarıyla yerinden edildiği için Nuseyrat’taki eve sığındıkları belirtildi.

‘İSRAİL ÇOCUKLARIMIZLA BİZDEN İNTİKAM ALIYOR’

Al Jazeera’da yayınlanan görüntülerde yaşlı gözlerle öldürülen oğluna veda eden Dahduh, “Bunlar korku ve yıkımın gözyaşları değil, insanlık gözyaşlarıdır. İşgal defolsun. (İsrail ordusu) Çocuklarımızla bizden intikam alıyorlar” dedi.

Al Jazeera’dan editör Muhammed Muavvad da X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Dahduh’un evine İsrail ordusunun saldırı düzenlediği haberini canlı yayında aldığını aktardı.

Gazze’deki hükümetin basın ofisinden de Dahduh’un ailesi için taziye mesajı yayımlandı. Dahduh’un önemli çalışmalarının hatırlatıldığı açıklamada, İsrail’in Gazze halkının yanı sıra gazetecileri de hedef aldığı vurgulandı.