iOS 17.3 güncellemesi sonunda kullanıcıların beğenisine sunuldu

Yayın tarihi: 25 Ocak 2024 Perşembe 10:00 am - Güncelleme: 24 Ocak 2024 Çarşamba 9:11 pm

iOS 17.3’ün 22 Ocak’ta çıkacağına yönelik tahminler vardı. Apple şaşırtmadı ve güncellemeyi paylaştı. Güncellemenin en büyük yeniliği çalınan aygıtı koruma özelliği. Bu özellik parolaların görüntülenmesini, kayıp modunun kapatılmasını, Safari’nin ödeme yöntemlerini kullanması gibi çeşitli işlevleri engelliyor. iPadOS 17.3’ün de çıktığını belirtelim.

iOS 17.3’le birlikte WebKit’teki kritik bir açık da kapanıyor. Söz konusu güvenlik açığı kod çalıştırılmasına imkan tanıyordu. Neural Engine, Kernel, Safari, Mail ve birkaç noktada daha hatalar düzeltiliyor.

iOS 17.3

 

İlginizi çekebilir: Bu Tweak iOS’taki Yazıların Gölge Efektini Yok Ediyor

Apple bir yandan da iOS 18’i el altından geliştiriyor. iOS 18 yapay zeka özellikleriyle öne çıkacak. Mark Gurman’a göre iOS 18’deki yer alacak yapay zeka araçlarının bir kısmı WWDC 2024’te tanıtılacak. Bunlar arasında Siri’nin yenilenmiş yapay zeka desteli sürümü de bulunuyor. Gurman’a göre teknoloji devi Ajax büyük dil modelini (LLM) 2023 başlarından beri test ediyor. Şirket ayrıca Pages ve Keynote gibi temel uygulamalarına otomatik tamamlama ve özetleme gibi özellikler eklemek istiyor. Xcode’un yeni sürümü de kodları otomatik tamamlamak için yapay zeka desteğine sahip olacak. Apple Music’te de yapay zekayı göreceğiz. Böylece Music uygulaması kullanıcının dinlediklerine ve favorilerine göre farklı çalma listeleri oluşturabilecek.

Mark Gurman, Apple’ın yaptığı tüm çalışmalara rağmen yapay zekanın uygulamalara ve daha birçok noktaya entegre edilmesinin en az 2025’e kadar süreceğini açıkladı. Eğer Gurman’ın dediği doğru olursa, Samsung ve diğer şirketler Apple’ın yapay zeka alanındaki mevcut eksikliğinden yararlanmak isteyecektir.

Vision Pro’ya Olan Talep Zamanla Azalabilir

Kaynak: TELE1