Instagram ve Threads artık siyasi içerik önermeyecek

Yayın tarihi: 13 Şubat 2024 Salı 10:00 am - Güncelleme: 12 Şubat 2024 Pazartesi 7:05 pm

Şirketin CEO’su Adam Mosseri’ye göre Meta artık her iki uygulamadaki kullanıcılara siyasi içerik önermeyecek. CEO, Kullanıcıların takip ettikleri hesaplardaki siyasi içeriği görmeye devam edeceğini ancak uygulamaların artık bu tür gönderileri “proaktif olarak öne çıkarmayacağını” söyledi.

“Önümüzdeki birkaç hafta içinde” kullanıma sunulacak olan değişiklik, Instagram’ın Reels ve Explore gibi Meta’nın öneri algoritmalarının içerik veya gönderi önerdiği yerlerdeki herkese açık hesaplar ve Threads’de önerilen kullanıcılar için geçerli olacak. Mosseri bu konu hakkında ayrıntılı bilgi vermedi. Meta’nın neyin “siyasi” sayılacağını nasıl belirleyeceği ise şirketin bir sözcüsü tarafından açıklandı.

siyasi içerik

Şirket sözcüsü, “Siyasi içerik tanımımız, muhtemelen hükümet veya seçimlerle ilgili konularla ilgili olan içeriklerdir; örneğin yasalar, seçimler veya sosyal konularla ilgili gönderiler. “Bu küresel sorunlar karmaşık ve dinamik; bu sebeple bunları nasıl değerlendirdiğimize dikkat etmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

İlginizi çekebilir: Threads hesabınızı silmek başınızı ağrıtabilir

Meta bu konulara ilişkin önerilerini varsayılan olarak sınırlayacak olsa da, bu tür içerikleri görmek isteyenler Instagram ve Threads ayarlarında değişiklik yapabilecek. Şirket, güncellemenin insanların takip etmeyi seçtikleri hesaplardaki gönderileri görme şeklini etkilemeyeceğini söyledi. Mosseri, “Amacımız, herkesin siyasi içerikle etkileşime girmeyi seçme seçeneğini korurken, bu içerikleri görmek istemeyen kullanıcıları korumak” ifadelerini kullandı. Siyasi içerikler artık özel olarak kullanıcılara sunulmayacak.

Yandex Ads : Uygulama geliştirenlerin gelirini arttırmaya yarayacak 5 ipucu

Kaynak: TELE1