İngiltere’de PCR çilesi bitiyor, Know Now geliyor

Yayın tarihi: 4 Ekim 2021 Pazartesi 2:04 pm - Güncelleme: 4 Ekim 2021 Pazartesi 2:15 pm

İngiltere’de burundan ve boğazdan yapılan ve acı veren PCR testleri yerini tükürükten Covid-19’u tespit edebilen ilk test olan ‘Know Now’a bırakıyor.

Burundan ya da boğazdan süprüntüler alınarak uygulanan ve bir hayli acı veren PCR testleri yerine tükürükten ‘aktif’ Covid-19’u tespit edebilen ilk test, İngiltere’de kullanıma giriyor.

Halihazırda yapılan ve buruna ya da boğaza çubuk sokulan koronavirüs testlerinde ‘zararsız viral parçalar’ da radara takılabildiği için bazı kişiler virüsü taşımıyor olsa bile test sonucu pozitif çıkabiliyor.

DİŞ FIRÇALAMAYA BENZİYOR

Sputnik’te yer alan habere göre, ‘Know Now’ adı verilen antijen testinin uygulanması ise diş fırçalamaya benziyor. Koronavirüsü tespit edebilmesi için insan hücresi yüzeyine benzetilen test, sadece ‘bulaşıcı’ ya da ‘aktif’ virüsü yakaladığı için daha güvenilir sonuç veriyor.

İngiltere merkezli teknoloji şirketi Vatic Healt ile Avrupa’nın en büyük koronavirüs testi üreticilerinden Abingdon Health arasında bugün imzalanan tedarik anlaşmasıyla her yıl 100 milyona yakın Know Now testi üretilmesi planlanıyor.