IMF’den yıl sonu beklentisi açıklaması

Yayın tarihi: 13 Ocak 2023 Cuma 9:29 am - Güncelleme: 13 Ocak 2023 Cuma 9:30 am

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, “2023’ün sonuna doğru, umarız 2024’te daha yüksek bir büyüme yoluna doğru trendin tersine döndüğünü göreceğiz” dedi.

Uluslararası Para Fonu(IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, bir basın toplantısı düzenleyerek küresel ekonomi hakkında değerlendirmelerde bulundu. 2 Ocak Pazartesi günü yaptığı açıklamada bu yılın ilk yarısında dünya ekonomisinin üçte birinde durgunluk ve gayrisafi yurtiçi hasılanın azalması(resesyon) tahmininde bulunan Kristaline Georgieva, yıl sonu içinse iyimser ifadeler kullandı.

BÜYÜMEDE DÜŞME BEKLENMİYOR

IMF’nin 2023 için yüzde 2,7 olan büyüme tahminin düşürmesini beklemediğini söyleyen Georgieva, “Küresel büyümedeki son düşüşler sona ermek üzere. Dipşten çıktığımızı düşünüyoruz” dedi.

Dünya ekonomisinin yıl sonundaki durumu hakkında beklentilerini de ifade eden Kristaline Georgieva, “2023’ün sonuna doğru, umarız 2024’te daha yüksek bir büyüme yoluna doğru trendin tersine döndüğünü göreceğiz”

KIRILGANLIK UYARISI

Georgieva, bu iyimser ifadelere rağmen zor bir yıl olacağını ve başka enflasyon olmak üzere küresel ekonomideki kırılganlıkların devam ettiğine işaret etti.

IMF’den 2023’ün ilk yarısı için karamsar tahmin