İmamoğlu’ndan ‘Kılıçdaroğlu, Tunceli ziyaretinizde neden yok’ sorusuna yanıt

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2023 Pazartesi 11:00 am - Güncelleme: 7 Ağustos 2023 Pazartesi 2:43 pm

Elazığ’da bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tunceli ziyaretinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘nun neden yer almadığı sorusuna yanıt verdi.

CHP’de kaybedilen Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası başlayan ‘değişim’ tartışmalarının öncüsü olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Elazığ ve Tunceli’yi ziyaret ediyor. İmamoğlu ilk durağı olan Elazığ’da İBB tarafından yaptırılan Gazi Mesleki ve Teknik Lisesi inşaatını inceledi.

TUNCELİ YANITI: PLANLAMA YAPSAYDIK ZEVKLE GEZERDİK

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tunceli’ye yapacağı ziyaretle ilgili de konuştu. İmamoğlu ziyarette Kılıçdaroğlu’nun neden yer almadığı sorusuna “Yani biz öyle planlama yapmadık. Yapsaydık zevkle genel başkanımızla gelir gezerdik. Ama genel başkanımızın doğum yeri Nazımiye’ye uğrayacağım. Orada da bir konuk evi bitirmiştik. Onu da ziyaret edip göreceğiz. Nazımiye’yi de daha iyi tanıyacağız. Oradan sevgi, saygılarımızı da sayın genel başkanımızla paylaşacağız” yanıtını verdi.

CHP’li İlgezdi, İmamoğlu’na yüklendi: Sen hangi değişimden bahsediyorsun?

’14 YILDIR SAHADA OLMADIĞIM SANİYE YOK’

İmamoğlu şöyle devam etti: “Biz sahadan hiç çıkmadık. 14 yıldır sahada olmadığım saniye yok. Vatandaşın arasında olmasam huzursuz olurum. Ama İstanbul’da ama başka yerde. İnsanlardan beslenirsiniz, doğruları onlardan görürsünüz. Toplumdan, vatandaştan uzak olan hiç kimse başarı elde edemez. Bu bağlamda hep sahadayım. Gürsel Erol herhalde burada sahada dolaşmasaydı her yıl iki kat oylarını artıramazdı. İncelenmesi gereken bir başarı var, Elazığ buna örnek bir yer.”

CHP’li İlgezdi, İmamoğlu’na yüklendi: Sen hangi değişimden bahsediyorsun?

CHP Sözcüsü Öztrak: Süreci başlattık, parti yönetimi değişecek