İmamoğlu’ndan İstanbullulara su tasarrufu çağrısı

Yayın tarihi: 5 Eylül 2023 Salı 6:59 pm - Güncelleme: 5 Eylül 2023 Salı 6:59 pm

İstanbul barajlarında, doluluk oranları gerilemeye devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbulluları su tüketimi noktasında hassasiyete davet etti.

İstanbul barajları kuraklık alarmı veriyor. İmamoğlu, İstanbullu yurttaşlara daha önce de yapmış olduğu su tasarrufu çağrısını yeniledi.

“ÇOK KURAK BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”

İmamoğlu, “Gerçekten çok kurak bir dönemden geçiyoruz. Ve şunu da ifade edeyim. Bu yaz biz İstanbul’da normal zamanlardan neredeyse yüzde 20 daha fazla su tüketimine de hizmet sunuyoruz. Aslında İstanbul’da böyle bir nüfus artışı yok ama malum kayıtlı kayıtsız yoğun mülteci sayısı ki artık ne yazık ki milyonlar diyoruz. Ve diğer etkenlerle beraber bu denli yoğun su tüketiminin içerisindeyiz. Neredeyse her gün 3 buçuk milyon metreküpü aşan suyu veriyoruz İstanbul’a. İklim değişikliği en büyük sorunlarımızdan bir tanesi. İklim değişikliğiyle mücadele ve bu mücadelenin altyapısı, ülkelerin, belediyelerin, yönetimlerin sorumluluğunda. Bu bağlamda İstanbulluları yoğun bir şekilde su tüketimi noktasında hassasiyete davet ediyoruz” dedi.

İstanbul için felaket alarmı! Barajlardaki su kritik seviyenin altına indi