İliç’te kayıp işçileri arama çalışmalarında son durum! İşçilerin olabileceği yerler tespit edildi

Yayın tarihi: 16 Şubat 2024 Cuma 11:43 am - Güncelleme: 16 Şubat 2024 Cuma 8:26 pm

Erzincan İliç’te meydana gelen maden faciasında haber alınamayan 9 işçiyi arama çalışmalarında yeni bir gelişme yaşandı. 3 işçinin ve 6 işçinin bulunabileceği lokasyonlar tespit edildi, bu noktalarda kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Erzincan İliç’te meydana gelen maden faciasının 4. gününde de kayıp işçileri arama çalışmaları devam ediyor. İşçileri kurtarmak için başlatılan çalışmalar kapsamında bazı noktalarda metal yoğunluğu tespit edildi.

Erzincan’daki facia geliyorum diye bağırmış: İşte işçilerin felaketten bir kaç saat önce çektiği fotoğraflar

BAKAN BAYRAKTAR: İŞÇİLERİN LOKASYONLARI TESPİT EDİLDİ

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Erzincan’ın İliç ilçesinde maden ocağındaki heyelanda toprak altında kalan işçilere ulaşmak için başlatılan çalışmalar kapsamında, bazı noktalarda metal yoğunluğuna rastlanıldı.

Yoğun bir şekilde elimizdeki tüm teknik imkanları kullanarak işçi kardeşlerimizin olabileceği lokasyonları tespit ediyoruz. İşçilerden 3’ünün bir lokasyonda 6’sının bir lokasyonda olduğunu tespit ettik. İşçilerin yerinin tam tespit edildiği gibi bir algı olmasın. Alanımızı daraltmış durumdayız. 3 kardeşimizin manganez madenin olduğu tarafta olduğunu düşünüyoruz, o bölgelere yoğunlaşacağız

Halk sağlığını veya personeli tehdit edecek herhangi bir durum söz konusu değildir. Bugün yeni bir faza geçiyoruz. Toprak yığını kaldırma ile ilgili çalışma aşamasına geçiyoruz. Aylar sürebilir ama öğleden sonra bu işlemin yol haritasını çıkaracağız. Buranın rehabilitasyonunu sağlayacağız. Kaldırılan toprağı nerede emniyetli bir şekilde depolayacağımıza dair araştırmalarımıza başladık. Yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Temel önceliğimiz kurtarma çalışmalarıdır.

İliç Belediye Başkanı’nın yeğeni de toprak altında

‘HEYELANDAN ÖNCE TAHLİYE EDİLDİ’ BİLGİSİNİ DOĞRULADI

Buranın heyelandan önce tahliye edildiği, işçilerin sonradan kontrol amaçlı döndükleri sırada bu hadiseye yakalandıkları maalesef doğru.

İşçilerin yerinin tam tespit edildiği gibi bir algı olmasın. Alanımızı daraltmış durumdayız. 3 kardeşimizin manganez madenin olduğu tarafta olduğunu düşünüyoruz, o bölgelere yoğunlaşacağız

FACİANIN OLDUĞU ALAN HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Erzincan’ın İliç ilçesinde siyanür atıklarının biriktirildiği alanın kayması sonucu 9 işçi  toprak altında kalmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, facianın olduğu bölgede kayan kütlenin hacminin 10 milyon metreküp olduğunu duyurdu. 10 milyon metreküp hacmindeki kayan toprak havadan böyle görüntülendi.

HAFRİYAT KALDIRILIYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, maden alanında kayan toprağın kaldırılmasına başlandığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından çalışmaların detaylarını paylaşan Alparslan Bayraktar şu ifadeleri kullandı:

“13 Şubat’ta yaşanan elim kazanın hemen ardından geldiğimiz Erzincan İliç’teki çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

AFAD ve kurumlarımızla gerçekleştirdiğimiz koordinasyon toplantımızın ardından sahada kapsamlı incelemelerde bulunduk.

Bu akşam itibarıyla kayan toprağın tahliyesi, su alanlarının korunması için ilave tedbirlerin devreye alınması yönünde ikinci faz çalışmalarını başlattık.”

 

Kaynak: TELE1