İlhan İrem’in ailesinde ‘miras’ tartışması

Yayın tarihi: 31 Mart 2023 Cuma 11:02 am - Güncelleme: 15 Mayıs 2023 Pazartesi 11:32 am

Tüm mirasını eşi Hansu İrem’e bırakan İlhan İrem’in kardeşi, mirasta hak iddia ederek İrem’in tüm malvarlığına tedbir konulmasını talep etti.

Türk müziğinin usta isimlerinden İlhan İrem, 28 Temmuz 2022 tarihinde 67 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İrem’in ailesi, İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi’ne vasiyetnamesinin yerine getirilmesi için dava açtı. Mahkeme huzurunda açıklanan vasiyetnamede İlhan İrem, tüm mirasını eşi Hansu İrem’e bıraktı.

Sanatçının kardeşi Erkan Aldatmaz ise abisinin e-mail yoluyla vasiyetname hazırladığını ve mirasın iptali gerektiğini öne sürdü.
Aldatmaz, kızı Güliz Aldatmaz Gökçadır’ın da mirasta hakkı olduğunu iddia ederek dava sonuçlanıncaya kadar İrem’in tüm malvarlığına tedbir konulmasını talep etti.

İlhan İrem Anlasana Müzik Parkı proje çalışmaları başladı

DÜZELTME VE CEVAP

Tele1’in https://tele1.com.tr/ilhan-iremin-ailesinde-miras-tartismasi-816405/ isimli internet sitesinde 31.03.2023 tarihinde yayımlanan, “İlhan İrem’in ailesinde ‘miras’ tartışması” başlıklı haber içeriğinde yer alan gerçeği yansıtmayan iddialar, müvekkilimizin itibarını ve kişilik haklarını zedeleyici, müvekkilimizi zan altında bırakan ve kamuoyu nezdinde şaibe yaratan isnatlar içerdiğinden bu asılsız iddialara ilişkin cevap ve düzeltme hakkının kullanılması zorunluluğu doğmuştur.
Müvekkilimiz Erkan Aldatmaz çalışma hayatında bir çok başarılara imza atması sebebiyle ticari çevrelerde ve Bursa şehrinde tanınan saygın bir iş insanıdır. İlhan İrem’in mirasına ilişkin olarak, müvekkillerimiz hakkında son günlerde çıkan haberler tamamen asılsızdır. İlhan İrem’in mirasına ilişkin aile içinde anlaşmazlıkların çıktığı ve müvekkilimizin mirasta hak iddia ettiği yönündeki haber içeriği gerçekten uzak olup bu ifadeler, kamuoyu nezdinde müvekkil aleyhinde şaibe yaratan ve kişilik haklarını ihlal eder niteliktedir. Müvekkilimiz, İlhan İrem’in vefatının ardından yasal süresi içerisinde mirası kayıtsız ve şartsız olarak reddetmiştir. Bu durum, İstanbul 11 Sulh Hukuk Mahkemesi kararı ile de hüküm altına alınmış ve ilgili mahkeme kararı kesinleşmiştir. Dolayısıyla, müvekkilimiz Erkan Aldatmaz’ın
kardeşi İlhan İrem’in mirasına ilişkin talepleri bulunduğu ve bu durumun aile içerisinde bir kriz yarattığı yönündeki asılsız haberler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Bir diğer müvekkilimiz Güliz Aldatmaz Gökçadır ise yeğeni olduğu İlhan İrem’in yasal mirasçısı sıfatına sahip olduğundan, yalnızca müvekkilimizin hak sahibi olduğu terekenin tespiti talebi ile mahkemeye başvurulmuştur. Bu dosya halen İstanbul 20 Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülmeye devam etmektedir. İlgili dosyada halihazırda yargılama devam etmekte olduğundan içeriğine ilişkin herhangi bir bilgi vermemiz de hukuka uygun olmayacaktır. Müvekkillerimiz tarafından İlhan İrem’in mirasına ilişkin açılmış başkaca bir dava bulunmamaktadır. Tüm bu sebeplerle; hem gerçek dışı ve farazi haberin yayımlanmasına sebebiyet verenlere hem de gerçek dışı ve farazi haberi yayımlayanlara dair her türlü dava, hak ve taleplerimiz ile yasal yollara başvuru haklarımız saklı kalmak kaydıyla, müvekkilimizi zor durumda bırakma amacına matuf, hiçbir dayanağı olmayan hiçbir gerçekliği olmayan bu yayını tümüyle tekzip ediyoruz.
Bu kapsamda, müvekkillerimiz aleyhinde çıkan asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiğini Kamuoyuna ve tüm sevenlerinin bilgisine sunarız.