İHA muhabirinden emekli maaşıyla geçinemediğini söyleyen yurttaşa: Borcun varsa neden alkol alıyorsun?

Yayın tarihi: 24 Ekim 2023 Salı 12:00 pm - Güncelleme: 24 Ekim 2023 Salı 12:05 pm

Bursa’da alkollü araç kullandığı için 21 bin lira ceza kesilen sürücü kendisini çeken gazeteciden emekli maaşıyla geçinemediğini söyleyerek borç istedi. Gazeteci bunun üzerine sürücüye, “Madem borcun var neden alkol alıyorsun?” diye sorması ise dikkat çekti.

Bursa’da alkollü bir şekilde araç kullanırken polise yakalanan sürücüye 21 bin TL para cezası kesildi. O sırada sürücünün muhabirle olan diyaloğu ise dikkat çekti.
Önce muhabire, ‘Canımın içi, güzelim lütfen çekme’ diyen sürücü “Neden alkol aldınız” sorusuna ise “Çok fazla içmedim, istersen burada yürüyeyim de gör’ dedi. Yasalarda ‘Alkol alabilirsin ama tehlike arz etmediğin zaman herhangi bir sıkıntı olmaz” diye yanıt verdi.

Sürücü uygulamayı görünce yolunu değiştirmesini ise şöyle açıkladı:

“Ne yapayım, evrağım eksik. Borcum var 40 bin lira. Bana borç verir misin. Borcumu ödeyerek ehliyetimi geri alayım. Verebilir misin, 40 bin lira borcum var. Ben emekliyim,7 bin 500 lira maaş alıyorum”

BORCUN VARSA NEDEN ALKOL ALIYORSUN?

Muhabirin burada söyledikleri ise dikkatlerden kaçmadı. Muhabir, Türkiye’nin her yerinde geçinemediği için isyan eden emeklilerden biri olan vatandaşa “Abi 40 bin lira borcun var neden alkol alıp tüketiyorsun o zaman?” diye sordu.
Bunun üzerine sürücü “Konuşmak istemiyorum” diyerek uzaklaştı.

Sanatçı Cengiz Kurtoğlu’na iki suçtan para cezası