İçişleri Bakanlığı soruşturmaya el koydu! Dört günde 27 milyon dolar kar

Yayın tarihi: 3 Ocak 2024 Çarşamba 2:31 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2024 Çarşamba 2:33 pm

Murat Ongun, 2016’da Başakşehir’de aldığı arsayı dört gün sonra İBB’ye sattıktan sonra 27 milyon dolar kâr eden şirketin soruşturma dosyasının üç yıldır İçişleri Bakanlığı’nın elinde olduğunu söyledi.

Murat Ongun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) hakkında yaptığı “Az bilinen olaylar” paylaşımının üçüncüsünü yaptı.

Murat Ongun, 2016 yılında Başakşehir’de 78 bin metrekarelik arsayı satın alan bir firmanın arsayı dört gün sonra İBB’ye satarak o dönemin kuruyla 27 milyon dolar kâr elde ettiğini söyledi.
Ongun, 2019’da İBB Başkanlığı’na seçilen Ekrem İmamoğlu yönetiminin söz konusu işlem hakkında soruşturma başlattığını, İçişleri Bakanlığı’nın ise soruşturma dosyasına el koyduğunu ve üç yıldır dosyanın akibetinin bilinmediğini belirtti.

“İSTANBUL İŞTE YILLARCA BU İNSAFSIZ İSRAF DÜZENİ İLE YÖNETİLDİ”

Söz konusu uygulamanın AKP’nin İBB’yi yönettiği dönemdeki “israf düzeni”ni gösterdiğini ifade eden Murat Ongun’un paylaşımı şu şekilde:

“AZ BİLİNEN OLAYLAR/3

Gelin size soruşturması yapılırken, 3 yıl önce İçişleri Bakanlığı’nın el koyduğu ve akıbeti bilinmeyen bir dosyanın hikayesini anlatayım.

Ocak 2016’da Başakşehir’de 78 bin metrekarelik bir arsa özel bir şirket tarafından 49 milyon liraya satın alınıyor.

Ne tesadüf(!) aynı arsa sadece 4 gün sonra arsayı alan şirket tarafından KİPTAŞ’a o günün parası ile 130 MİLYON LİRAYA satıyor. 4 günde 81 milyon lira kar.

O tarihte dolar kuru 3 TL. Karlı satış şirkete 4 günde 27 MİLYON DOLAR kazandırıyor. Bugünkü kurla 4 günde 800 milyon lira kadar.

KİPTAŞ toplamda 300 milyon lira harcayarak arsayı alıp projesini de hazırlıyor. Hatta yapılacak projenin maketi hala KİPTAŞ binası girişinde ibreti alem için sergileniyor.

İBB yönetimine Ekrem İmamoğlu gelince bu kadar para harcanan arsa İBB Meclisi AK Parti Grubunca “yeşil alana” dönüştürülüyor. Yani değersizleştiriliyor. Sıfırlanıyor.

Bu kamu zararı ile ilgili olarak İBB soruşturma açtı, dosya hazırladı. İçişleri Bakanlığı müfettişleri soruşturma dosyasını aldı 3 yıldır inceliyor. Akıbeti bilinmiyor.

İstanbulluların milyonlarca lirasının böyle heba edildiği çok örnek var. Bu hikayenin özeti de bir şirketin dört günde 27 milyon dolar kar etmesi, KİPTAŞ’ın ise gün sonunda buharlaşan 300 milyon lirası yani 100 milyon doları.

İstanbul işte yıllarca bu insafsız israf düzeni ile yönetildi.”

Kaynak: TELE1