Hüsnü Mahalli, Sisi ve Netanyahu’nun neden gelmediğini anlattı!

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2023 Cuma 9:28 pm - Güncelleme: 28 Temmuz 2023 Cuma 9:42 pm

Gazeteci Hüsnü Mahalli, TELE1 ekranlarında yayınlanan “4 Soru 4 Yanıt” programında, Mısır Cumhurbaşkanı Abdül Fettah es-Sisi ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu‘nun Türkiye ziyaretlerinin peş peşe ertelenmesini yorumladı. Mahalli, medyada “Bunların hepsi palavra. Bunlar perde arkasında bir sürü katakulli, bir sürü üç kağıtçılık, bir sürü hikaye, bir sürü dalavere, bir sürü karanlık tezgah, karanlık tezgah. Bunlara böyle bakmak gerek” dedi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdül Fettah es-Sisi’nin, Rusya-Afrika Zirvesi nedeniyle Türkiye’ye yapacağı ziyaret ertelendi. Aynı şekilde, Türkiye’yi ziyaret edecek İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun kalbine pazar gecesi pil takılması sonrası ziyareti ertelendi.

Gazeteci Hüsnü Mahalli, TELE1 ekranlarında yayınlanan “4 Soru 4 Yanıt” programında iki liderin Türkiye ziyaretlerinin peş peşe ertelenmesini yorumladı.

Mahalli, “Sisi neden gelmedi? Çünkü Erdoğan gitti Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’a. Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan, Sisi’nin stratejik müttefiği. Yani ne onlar Sisi’ye danışmadan, ne Sisi onlara danışmadan bakkala bile gitmez. Dolayısıyla 50.7 milyar dolar var ya hani BAE’nin söz verdiği. Sisi ‘Verin’ demezse olmaz” dedi.

Sisi’nin “Buraya gelmesi  Türkiye’ye geleceğini söyleyen

Sisi Türkiye ziyaretini erteledi

NETANYAHU NEDEN GELMEDİ?

Mahalli, “Peki İsrail Başbakanı neden gelmedi, o da bugün gelecekti” dedi. Mahalli, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ziyaretinin iptaline ilişkin yorumlarını şöyle sürdürdü:

“Yok efendim kalp pili takıldı da… E çalışıyor, hiçbir şeysi yok. Maşallah turp gibi adam. Yani bunların hepsi palavra. Bunlar perde arkasında bir sürü kata kulli, bir sürü üç kağıtçılık, bir sürü hikaye, bir sürü dalavere, bir sürü karanlık tezgah, karanlık tezgah. Bunlara böyle bakmak gerek”

Daha önce Netanyahu ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birbirlerine sarf ettiği sözleri de hatırlatan Mahalli, “3 gün sonra, 5 gün sonra Türkiye’nin Mısır- BAE-Suudi Arabistan üçgeninde nasıl bir ilişki geliştireceğine bağlı Netanyahu’nun gelişi” dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu’ya kalp pili takıldı! Türkiye ziyareti ertelendi

“SİSİ’Yİ EN İLGİLENDİREN HİKAYE LİBYA”

Mahalli ayrıca, Sisi’yi en çok ilgilendiren ‘hikaye’nin Libya olduğunu ifade ederek AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında geçen diyaloğu şöyle tarif etti:

“Büyük ihtimalle şöyle demiştir, ‘Abi çeksene askerini Libya’dan’ Erdoğan’a, Erdoğan da şunu demiştir, ‘Abi çekerim de hele bir sen gel, sonra konuşuruz’ falan demiştir. O da, ‘Kusura bakma  önce çek sonra geleyim’ falan demiştir, tıpkı Esat meselesinde olduğu gibi”