‘Hızlı ve Öfkeli’ serisinin başrolü cinsel istismarda bulunduğu asistanını işten kovdurmuş

Yayın tarihi: 22 Aralık 2023 Cuma 10:31 am - Güncelleme: 22 Aralık 2023 Cuma 12:09 pm

Dünyaca ünlü film serisi Hızlı ve Öfkeli’de rol alan Vin Diesel, 13 yıl önce eski asistanına cinsel saldırıda bulunmakla suçlandı.

Hızlı ve Öfkeli, Galaksinin Koruyucuları, Er Ryan’ı Kurtarmak gibi yapımlarda rol alan oyuncu Vin Diesel hakkında cinsel saldırı suçlaması yapıldı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, gerçek adı Mark Sinclair olan Vin Diesel’in avukatı Bryan Freedman, CNN televizyonuna bir açıklama gönderdi ve müvekkilinin tüm iddiaları reddettiğini söyledi.

Asta Jonasson, Diesel aleyhine Los Angeles’ta dava açtı. Jonasson dava dilekçesinde, Diesel’in 2010 yılında “Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu” filminin çekimleri sırasında Atlanta’da bir otelde kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu ve ünlü aktörün elinden zor kurtulduğunu öne sürdü.

SALDIRIDAN SAATLER SONRA KOVULDUĞUNU SÖYLEDİ

Jonasson ayrıca Diesel’in kız kardeşi Samantha Vincent’in, saldırıdan saatler sonra kendisini aradığını ve görevine son verildiğini söylediğini belirtti.

Samantha Vincent, Diesel’in yapım şirketi One Race Films’in yöneticisi. Vincent iddiayla ilgili yorum yapmadı.

Jonasson ise Samantha Vincent ve One Race Films şirketi aleyhine de; “cinsiyet ayrımcılığı” ve “haksız fesih” gibi suçlamalarla dava açtı.

EN ÇOK KAZANAN AKTÖRLER ARASINDA

56 yaşındaki Vin Diesel; “Hızlı ve Öfkeli” serisinin yanı sıra, “Guardians of the Galaxy” (Galaksinin Koruyucuları) , “XXX” ve “Riddick” filmlerindeki rolleriyle de tanınıyor. Aynı zamanda “Hızlı ve Öfkeli” filmlerinin yapımcılarından olan Diesel, Hollywood’ın en çok kazanan aktörleri arasında yer alıyor.

Yoğun bakımdaki kanser hastasına cinsel saldırıda bulunan hemşireden pes dedirten savunma

Kaynak: TELE1