Herkes yerinde güzel! İşte Galatasaray’ın galibiyetinin şifreleri

Yayın tarihi: 26 Kasım 2023 Pazar 11:29 am - Güncelleme: 26 Kasım 2023 Pazar 11:31 am

Oğuzhan Poyrazoğlu

twitter: @oguzhanpoyraz19

Milli ara Galatasaray’a yaramış. Icardi ve Muslera kendisini toparlamış, takım olarak performanslarını yükseltmişler.

Okan Hoca maç öncesi herkesi şaşırtan iki hamle yaptı, Kerem yerine Mertens’i geçtiğimiz sezon sürekli gördüğümüz ofansif orta saha bölgesine geçirdi ve göbekte kilosuyla gündeme oturan Ndombele’yi tercih etti.

Sol kanadınızda Zaha gibi üst düzey bir futbolcu olunca iki yıldır takımın en iyilerinden Kerem Aktürkoğlu’nu da kaybetmemek için forvet arkası ofansif orta saha mevkiinde görevlendirildi. Haftalardır alışık olmadığı pozisyonda oynayan Kerem, takım adına da kendi adına da kötü performans sergiledi. Bu aralarında iyi bir uyum olan Icardi’yi de etkiledi.

İşte buna hiç gerek yoktu Mertens o pozisyonun maestrosu. Daha oyunun başında bu değişiklik meyvesini verdi. İlk dakikadan itibaren Galatasaray oyunu ön alana sıkıştırdı. Zaten gece de Mertens’in gecesi oldu.

Ndombele kendine yazık ediyor.

Çok güçlü bir fizik ve ayaklarına müthiş hakim bir oyuncu. Orta sahada pas alışverişi harika fakat bir M48 tankı gibi ağır bir futbolcu. Tottenham’da izlediğimiz Ndombele çok daha hızlı ve seriydi. Alanyasporlu oyuncular karşısında ağır kalan Ndombele Manchester Unitedlı futbolcular tur bindirir. İstanbul’a geldiği günden beri form tutmak için çabalamamış belli ki yazık etmiş.

Alanyaspor’un oyun anlayışına ayrı bir parantez açmak gerek. Anadolu takımları ne zaman kapalı oyundan kontra ataklarla gol bulmaktan vazgeçecek bilmiyorum. Sadece Alanyaspor için değil hemen hemen tüm Anadolu takımları Galatasaray Fenerbahçe ve Beşiktaş karşısında aynı taktiği uyguluyor.

Tam saha defans ve uzun toplarla kontra atağa çıkarak gol bulmak. Sonra Galatasaray Fenerbahçe ve Beşiktaş Avrupa sahasına çıkınca küçük takımlar bile dirençli bir futbol oynayınca herkes şöyle düşünüyor ” Avrupa futbolu başka bir yere gitti”. Evet Avrupa futbolu başka bir noktaya gitti biz bunun gerisinde kaldık ama bunun nedenlerinden bir tanesi de Süper Lig’i ilk 4 sırada bitiren takımlarımızın sezon boyunca önüne çıkan her takımın sadece kapanıp maçı en kötü beraberliğe sürükleme taktiğidir. Artık Anadolu takımlarının büyük kulüplere karşı farklı daha hücuma yönelik top oynaması gerekiyor.

Kaynak: TELE1