HDP’nin suç duyurusunda bulunduğu Ahmet Hakan: Büyük bir haksızlık yapıyorlar bana

Yayın tarihi: 4 Nisan 2020 Cumartesi 9:44 am - Güncelleme: 4 Nisan 2020 Cumartesi 6:17 pm

HDP’nin suç duyurusunda bulunduğu Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, “Baştan sona büyük bir haksızlık yapıyorlar bana” ifadesini kullandı.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, CNN Türk’te 1 Nisan Çarşamba günü yayınlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuk olduğu Tarafsız Bölge programında “İstanbul ve Ankara Belediyelerinin yapacağı yardım kampanyası ile bir HDP’li belediyenin bir terörist için yapacağı bir kampanya aynı kefeye koyulabilir mi” ifadelerini kullanmıştı. HDP, Hakan’ın sözleri sonrası suç duyurusunda bulunduğunu duyurmuştu.

Ahmet Hakan hakkında suç duyurusu

Hakan, bugün kaleme aldığı köşe yazısında kendisine haksızlık yapıldığını iddia ederek “Vay be! Sürekli kendilerine haksızlık yapıldığından şikâyet eden bir partinin yöneticileri, başkalarına nasıl da kolayca haksızlık yapabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

Hakan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Geçen çarşamba akşamı Tarafsız Bölge’de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuğum olmuştu.
Programda konu “İstanbul ve Ankara belediyelerinin düzenledikleri yardım kampanyalarının durdurulması” meselesine gelince…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şöyle bir şey söyledi:

“İstanbul ve Ankara belediyelerinin yaptığı kanuna uygun değil. Buna izin veremeyiz. Buna izin verdiğimiz takdirde HDP’li belediyeler de teröristler için yardım kampanyası düzenleyebilir. Böyle bir yolu açamayız.”

*

Ben de bunun üzerine Süleyman Soylu’ya şunu sordum:

*

“Sayın Bakan… İstanbul ve Ankara belediyelerinin korona için düzenledikleri yardım kampanyasıyla HDP’li belediyelerin teröristler için yapabileceği bir kampanya aynı kefeye konulabilir mi?”

*

HDP, benim işte bu sorum üzerine suç duyurusunda bulunuyor.

Neymiş?

Ben böyle diyerek…

“HDP’li belediyelerin teröristler için yardım kampanyası düzenlediğini” iddia etmiş oluyormuşum.

*

Bağlamından kopararak… Konuyu baştan sona çarpıtarak… Söylemediğimi söylediğim yalanını uydurarak…

Baştan sona büyük bir haksızlık yapıyorlar bana.

*

Vay be! Sürekli kendilerine haksızlık yapıldığından şikâyet eden bir partinin yöneticileri, başkalarına nasıl da kolayca haksızlık yapabiliyorlar!”

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN